Reisi'den ABD açıklaması:"ABD İran'a karşı başarısız oldu"

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, İran İslami Şura Meclisi'nde konuştu. Reisi, İran halkının polise destek gösterilerine yoğun katılımının düşmanları hayal kırıklığına uğrattığını vurguladı.

İran düşmanlarının ülkenin ilerleme kaydetmesine öfke duyduğunu belirtti. İran İslami Şura Meclisi'nde konuşan İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, gündemle ilgili değerlendirmeler yaptı.

Reisi, İran halkının polise destek gösterilerine yoğun katılımının düşmanları hayal kırıklığına uğrattığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Reisi, "Tüm engeller ve yaptırımlara bakmaksızın ambargoyu onurlu ve adil bir şekilde kaldırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Diğer yandan da yaptırımları etkisiz hale getirmeye çalışıyoruz." ifadesini kullandı.

ABD'nin İran'a karşı azami baskı politikasında utanç verici bir şekilde başarısız olduğunu ve yaptırımların işe yaramadığını resmen itiraf ettiğini hatırlatan Reisi, "Düşman İran milletinin ilerlemesinden rahatsız." dedi.

Ayrıca İslami Şura Meclisi'nde önerilen Çalışma Bakanı Muhammed Hadi Zahidivafa için güvenoyu oturumu da düzenlendi.

ABD'li ekonomistten dikkat çeken Kuzey Akım açıklaması: 'Bahse girerim ki bu ABD'nin eylemiydi'' Dünya Ermenistan yine ateşkesi ihlal etti: Azerbaycan ordusu karşılıksız bırakmadı Dünya Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nden Rusya'ya referandum desteği Dünya ABD'den Gürcü siyasetçilere yaptırım! Dünya İran'dan Kalkınma Yolu açıklaması! Dünya İran şehitlerini uğurluyor Dünya İngiltere'de insanlık dramı! Dünya İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sedatpad'dan Ulusal Kanal'a özel açıklamalar! Dünya Nijer emperyalizme karşı ayakta Dünya Rusya Ukrayna'nın İHA saldırısını engelledi Dünya NATO'ya giren Finlandiya'ya ilk silah verildi! Dünya DEAŞ'ın bir lideri daha öldü! Dünya