Rusya, İran ve Çin'den ortak tatbikat

Rusya, İran ve Çin Halk Cumhuriyeti Basra Körfezi civarında ortak deniz tatbikatı yapacak. Açıklama Rus ordusuna ait Pasifik Filosu'ndan yapıldı. Tatbikata katılacak kruvazör ve gemiler de İran'ın Çabahar Limanı'na demir attı.

Rusya, İran ve Çin Basra Körfezi'nde ortak tatbikata hazırlanıyor.

Ortak tatbikatla ilgili açıklama Rus ordusuna ait Pasifik Filosu'ndan yapıldı. Güdümlü füze kruvazörü "Varyag", denizaltı karşıtı gemisi "Admiral Tributs" ve deniz tankeri "Boris Butoma"dan oluşan müfreze İran'ın Çabahar Limanı'na demir attı.

Ayrıca açıklamada, "Rus donanmasının resmi heyeti, Rusya, İran ve Çin savaş gemilerinin ortak deniz tatbikatlarının düzenlenmesi konusunda planlanan konferansa katılacak" ifadelerine de yer verildi.

Rusya'nın Tahran Büyükelçisi Levan Cagaryan da Rusya, İran ve Çin'in 2022'nin başında ortak askeri deniz tatbikatı yapacağını duyurmuştu.

Kuzey Işıkları heyecan yarattı Dünya İngiltere Ukrayna'ya silah gönderdi Dünya Suriye normalleşmeye başladı Dünya İngiltere'de insanlık dramı! Dünya İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sedatpad'dan Ulusal Kanal'a özel açıklamalar! Dünya Nijer emperyalizme karşı ayakta Dünya Rusya Ukrayna'nın İHA saldırısını engelledi Dünya NATO'ya giren Finlandiya'ya ilk silah verildi! Dünya DEAŞ'ın bir lideri daha öldü! Dünya Nijer'de neler oluyor? Dünya Çin ordusunun kuruluşu kutlandı! Dünya İran ve Suriye Türkiye-Suriye normalleşmesini görüştü Dünya