Afrodisias 100 bin ziyaretçi bekliyor

Unesco Dünya Mirası Listesi'ndeki Afrodisias Antik kentini, bu yıl 100 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret etmesi hedefleniyor. Kentte, şimdiye kadar kazılarda çıkartılan 1100 heykelden 200'ü antik kentte sergileniyor.

Aydın'ın Karacasu ilçesindeki dünyaca ünlü Afrodisias Antik kenti bu yıl 100 bin turisti ağırlamaya hazırlanıyor.

Unesco Dünya Mirası listesindeki antik kenti geçen yıl 60 bin kişi ziyaret etti.

Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Umut Tuncer, Koronavirüs salgınını Afrodisias için fırsata dönüştürdüklerini söyledi.

Mitolojideki aşk ve güzellik tanrıçası Afrodit'e adanan en görkemli kent olan Afrodisias, Roma döneminin en iyi heykeltraş merkezleri arasındaydı.

Şimdiye kadar kazılarda çıkartılan 1100 heykelden 200'ü antik kentte sergileniyor. Devasa heykel ve kabartmalarıyla halen ayakta olan 2 bin 500 yıllık kent, çok sayıda tarihi yapısıyla her yıl turist akınına uğruyor.

Yeni doğan kuzulara şefkatle bakıyorlar Yurt İlk cemre havaya düştü Yurt Yurtta soğuk hava etkili oluyor Yurt Adnan Menderes'in son mektubu yapay zekayla seslendirildi Yurt "Çiftçi Kan Ağlıyor!" Yurt Konyalı çiftçiden mazot isyanı! Yurt Buharkent'te taze incir festivali Yurt Ege Üniversitesi sağlık çalışanları hâlâ ödeme alamadı Yurt Galata Köprüsü depreme hazırlık için bakıma alınıyor! Yurt Türkiye şehitlerini uğurladı! Yurt İstanbul depreme nasıl hazırlanmalı? Yurt Sakarya'da büyük çiftçi buluşması Yurt