Bakan Yanık: "Koruyucu aile müracaatı 350 bin oldu"

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, deprem felaketinin ardından koruyucu aile ve evlat edinme başvurularında büyük artış olduğunu söyledi. Yanık, afet sonrası süreçteki 350 bin koruyucu aile ve 65 bin civarında evlat edinme başvurusu yapıldığını açıkladı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ilde binlerce bina yıkıldı. Yaşanan yıkımda binlerce vatandaşımız hayatını kaybederken binlerce çocuk da ailesiz kaldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, depremlerde ailesini kaybeden çocuklar için koruyucu aile başvurusunda bulunulabileceğini duyurmuştu.

Sürece ilişkin son durumu açıklayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, afet sonrası koruyucu aile ve evlat edinme başvurularında yaşanan artışa dikkat çekti. Rakamları açıkladı.

Kızılay'dan depremzedelere 2 milyar liralık destek Yaşam Ramazan ayı başlıyor Yaşam Memurları ilgilendiren emsal karar Yaşam Oyuncu Wilma Elles Bitlis'i gezdi Yaşam Türkiye'den kaç kişi yurt dışına göç etti? Yaşam LGS'de 494 puan aldı! Yaşam Erdoğan, Yazıcı'nın annesinin cenazesine katıldı Yaşam Atatürkçü gençler kampta buluşuyor Yaşam Hakan Fidan, Büyükelçi Karagöz'ün cenaze törenine katıldı Yaşam Mehmetçik Vakfı'ndan bayramda anlamlı hareket Yaşam Türkiye'nin hava kalitesi arttı Yaşam Öğrenciler için uzmanından tatil planı Yaşam