Dağ ceylanlarını 3 bin kişi doğal ortamında ziyaret etti

Türkiye'de sadece Hatay'da yaşayan koruma altındaki "gazella gazella" türü dağ ceylanlarını, doğal ortamlarında geçen yıl 3 bin kişi ziyaret etti. Süper Lig ekibi Atakaş Hatayspor'un da simgesi olan "gazella gazella"ları merkezde görmeye gelenler, onları doğal ortamlarında gözlemleyebiliyor.

Türkiye'de sadece Hatay'da yaşayan 'gazella gazella' türü dağ ceylanlarını, doğal ortamlarında 3 bin kişi ziyaret etti.

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde sınır bölgesinde yaşayan dağ ceylanlarının neslinin tükenmemesi için 2014'te Hatay Dağ Ceylanı Üretim Merkezi oluşturuldu.

Spor Toto Süper Lig ekibi Atakaş Hatayspor'un da simgesi olan "gazella gazella"ları merkezde görmeye gelenler, onları doğal ortamlarında gözlemleyebiliyor, yemleme saatlerinde de yakından görüp fotoğraflayabiliyor.

Dağ ceylanlarının sayısı yaban hayatı geliştirme sahasında her geçen yıl artıyor.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Hatay Şubesi Kırıkhan Şefi Nuri Akın dağ ceylanlarının insanlar tarafından merak edildiğini ve merkezin ziyaretçi akınına uğradığını ifade etti.

Bolu'da zincirleme kaza Yurt Tuzla’da parklar, ‘Sıfır Atık’ çalışmaları ile onarılıyor Yurt Çocuk ölmüştü: Köpeğin sahibine tutuklama Yurt Adnan Menderes'in son mektubu yapay zekayla seslendirildi Yurt "Çiftçi Kan Ağlıyor!" Yurt Konyalı çiftçiden mazot isyanı! Yurt Buharkent'te taze incir festivali Yurt Ege Üniversitesi sağlık çalışanları hâlâ ödeme alamadı Yurt Galata Köprüsü depreme hazırlık için bakıma alınıyor! Yurt Türkiye şehitlerini uğurladı! Yurt İstanbul depreme nasıl hazırlanmalı? Yurt Sakarya'da büyük çiftçi buluşması Yurt