Hava araçları yangın sezonunda 6 bin 828 saat uçtu

Orman Genel Müdürlüğü envanterlerinde bulunan hava araçları bu yıl yangın sezonunda toplam 6 bin 828 saat uçuş yaptı. Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, uçaklarla 61 bin 453 sortiyle 18 bin 521 ton su taşındığını bildirdi.

Bu yıl orman yangınlarıyla mücadelede 20 uçak, 55 su atar helikopter ve 8 İHA kullanıldı.Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey,hava araçlarının bu yıl yangın sezonunda toplam 6 bin 828 saat uçuş yaptığını açıkladı.

Yıl içinde yangınla mücadele eden hava araçları 61 bin 453 sortiyle 18 bin 521 ton su taşıdı.

Kamuoyunda orman yangınlarına müdahalede bir kesimin hava araçlarının, başka bir kesimin de kara araçlarının daha etkili olduğu yönünde değerlendirmeler var. Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, bu görüşlerin ikisinin de tam anlamıyla doğru olmadığını söyledi.

Çıkan yangınlara uçaklar ortalama 27,7 dakikada müdahale ederken helikopterler 29,3 dakikada müdahalede bulundu.

TUSAŞ tarafından üretilen T70 Sikorsky modeli yangın söndürme helikopteri bu sene envantere giriyor. Satın alınan Küçük Tanker Uçak Projesi'nde de sona yaklaşıldı. 2 adet ocak ayında Orman Genel Müdürlüğüne teslim edilecek.

Milli Savunma ve İçişleri bakanlıklarındaki askeri hava araçlarında oluşan rezerv güç kapasitesinde de artış planlanıyor.

# orman genel müdürlüğü # orman yangınlarıyla mücadele