Beşinci deniz karakol uçağı da Deniz Kuvvetleri Komutanlığına teslim edildi

Mavi Vatan’ın gözcüsü P-72 deniz karakol uçağının beşincisi teslim edildi. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından yürütülen MELTEM-3 Proje kapsamında, 2023'ün ilk yarısında altıncı deniz karakol uçağının da Deniz Kuvvetleri Komutanlığına verilmesi planlanıyor.

Savunma Sanayi gece gündüz demeden üretmeye devam ediyor.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından yürütülen MELTEM-3 Projesi kapsamında beşinci P-72 deniz karakol uçağı Deniz Kuvvetleri Komutanlığına teslim edildi.

P-72 deniz karakol uçağı için Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tarafından detay parça üretimi, uçak modifikasyonu, malzeme tedariki, yer ve uçuş testleri desteği ile entegre lojistik destek aktiviteleri yapıyor.

ASELSAN tarafından da sistem/cihaz tedariki sağlanıyor. Uçaklarda Milsoft (MİLSOFT) tarafından geliştirilen Link 11 ve Link 16 sistemleri bulunuyor. Deniz Karakol Yer İstasyonu da HAVELSAN tarafından P-72 uçaklarına destek verecek şekilde güncellendi.

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, mavi vatanda milli çıkarları korumak için savunma sanayisi olarak her zaman görev başında olduklarını bildirdi.

Demir, yeni platformlarımızla Türk Silahlı Kuvvetlerimizin gücüne güç katmaya devam edeceğiz." dedi.

# Türk savunma sanayii # Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı # Türk Silahlı Kuvvetleri