Milli AESA Radarı Akıncı'ya takılacak

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, F-16'ların modernize edilmesinde kullanılacak olan Aktif Dizin Taramalı Radar'ın kısa süre içinde Akıncı SİHA’ya takılacağını açıkladı.

"Ulu Önder Atatürk'ün 'İstikbal Göklerdedir' şiarıyla hava kuvvetlerini donattıklarını söyleyen Demir, kısa adı “AESA” olan Aktif Dizin Taramalı Radar sisteminin, dünyada en ileri ölçülerde uygulanan radarlara muadil olduğunu söyledi.

ASEA’nın en önemli özelliği anteninin bulunmaması. Bunun yerine radar ışın demeti, elektronik olarak hareket ediyor ve tarama yapıyor. Bu sayede radar sistemi çok sayıda hedefi aynı anda takip edebiliyor.

Yüksek hassasiyete sahip Aktif Dizin Taramalı Radar, küçük hedeflerin hareket yönü ve tespitinde de oldukça başarılı. Diğer rakiplerine bu konuda fark atıyor.

Yaklaşık 150 km menzile sahip yeni teknolojik radar sistemi, şuan Rus yapımı SU- 57, Fransız yapımı Rafele, ve Amerikan yapımı F35’lerde kurulu vaziyette.

Türkiye’de de geliştirilen bu sistem önce Akıncı SİHA’ya monte edilecek. F16’ların modernizasyonuyla beraber "AESA" Milli Muharip Uçağa da takılacak.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

# Türk savunma sanayii # iha # siha # ismail demir # akıncı