Togg için geri sayım başladı

Yerli otomobil Togg için geri sayım başladı. 29 Ekim'de Bursa Gemlik'de açılacak fabrikayla araçların seri üretimine geçilecek. Araçların da tahmini fiyatları belli oldu. Modellerin 60 bin ile 70 bin Euro arasında fiyatlandırılması bekleniyor.

Türkiye yerli otomobili konuşuyor. Türkiye'nin otomobili Togg için geri sayım da başladı. Yerli otomobilinin üretileceği fabrikanın Bursa Gemlik’teki kurulumu hızla devam ediyor.

Açılışı 29 Ekim’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak fabrikada araçların seri üretimine geçilecek.

Togg'un C-Segment SUV modelinin arkadan itişli versiyonlarının düşük ÖTV diliminde yer alması beklenirken, modellerin 60 bin ile 70 bin Euro arasında fiyatlandırılması bekleniyor.

Gemlik fabrikasında bugüne kadar 100 araç üretildi. Üretilen bu araçların güvenlik kontrolleri gereği yeniden sökümü yapılırken; ikinci 100 adet üretilen araçlar devlet kamu kurum ve kuruluşlarına verilecek.

C-segment SUV Togg'lar 2023’ün Mart ayında satışa çıkacak.

SUV modellerin satışa çıkacağı dönemde sedan modellerin üretimine geçecek fabrikada 2024 yılı itibariyle Togg'un Hatchback modeli de üretilecek.

Togg, 2030’a kadar tek bir platformdan 5 farklı model üretimiyle toplam 1 milyon adet araç üretmeyi planlıyor.