TÜBİTAK geleceğin El Cezerilerini Diyarbakır'da buluşturdu

TÜBİTAK Diyarbakır'da, 800 yıl önce sibernetiğin ilk adımlarını atan El Cezeri'nin izinden giden öğrencileri buluşturdu.

Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından 16 yıldır, 10 farklı alanda “Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması" düzenleniyor.

Yarışma ile öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya özendirmek, çalışmalarını yönlendirmek ve bilimsel gelişmelerine katkı sağlanması hedefleniyor.

Bu yılki yarışmanın finalinde 57 il ve 148 farklı okuldan 336 öğrenci, 43 temayla hazırladığı 180 proje ile Diyarbakır'da dereceye girmeye çalışıyor.

Yapılan değerlendirmelerin sonucunda ulusal düzeyde birincilik, ikincilik, üçüncülük ve teşvik ödüllerini alan proje sahipleri ilan edilecek.

TÜBİTAK Bilim İnsanları Destek Programları Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Ursavaş, gençlerin araştırma süreçlerinde etkin olmalarının yanı sıra bir araya gelerek artı güç oluşturmasını istediklerini belirtti.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE biriminde görevli öğretmen Zeynep Bodur, Diyarbakır’ın bilimin, sanatın başkenti olma yolunda hızla ilerlediğini vurguladı.

# tübitak # arge # diyarbakır