Türkiye'den çip hamlesi: Bakan Varank açıkladı

Türkiye, otomotiv, savunma, sağlık, iletişim gibi sayısız alanda kritik öneme sahip olan çip üretimi için harekete geçiyor. Türkiye'nin, Avrupa ve yakın coğrafyalar için çip üretim üssüne dönüştürülmesi planlanıyor. Ayrıca Togg, Kızılelma, ANKA ve yerli İHA‘ların için çip tedarikinde olası sorunları

Teknolojik araçların her noktasında kullanılan ve salgın sürecinde özellikle otomotiv sektörünü olumsuz etkileyen çip krizi, 2020'den bu yana dünya genelinde milyonlarca yeni cihazın üretilmesine engel oldu. Türkiye, yerli projelerinde çip engeline takılmamak adına, üretim tesisleri kurma kararı aldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “kendi ihtiyaçlarımızı da dikkate alarak özellikle Avrupa için bir çip üretim üssü haline gelebiliriz.” Dedi. Türkiye’de çip üretim tesisi kurulması için çalışma yürüttüklerini açıkladı.

Özellikle teknolojik ürün üretiminde büyük rolü bulunan çip endüstrisinde şu anda Tayvan lider konumda… Ancak 2020 ve sonrasında yaşanan salgın sürecinde çip arzında ortaya çıkan sıkıntı tüm ülkeleri bu alanda yatırım yapmaya itti.. . Türkiye de o ülkelerden biri olarak öne çıkıyor.

Yerli çip üretimi ile Togg, Kızılelma, ANKA ve yerli İHA‘lar gibi teknolojik savunma ürünleri için çip tedarikinde olası sorunların da önüne geçilmesi hedefleniyor.

Türkiye, çip üretiminde küresel bir aktör olmayı hedefleri arasına koyarken, üretim noktaları da merak ediliyor. Edinilen bilgilere göre çip üretimi için Ankara'da büyük bir yer ayrıldı.

# togg # bayraktar kızılelma # iha # mustafa varank