BIST
10.083
DOLAR
32,50
EURO
34,80
ALTIN
2.441,02
İstanbul
14°
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
İçel
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kmaraş
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Spor
Yaşam
Yurt
Programlar
Yayın Akışı
Canlı Yayın
Canlı Radyo
Anasayfa
Canlı Yayın
Canlı Radyo
Yayın Akışı
Programlar
Son Dakika
Tüm Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Altın Fiyatları
Borsa
Spor
Yaşam
Trend
Yurt
Dış Politika
Yerel Yönetimler
Yazarlar
Eğitim
Bilim ve Teknoloji
Savunma Teknolojileri
Otomobil
Sağlık
Resmi İlanlar
Gezi
Kültür Sanat
Tarih
Medya
TV Yayını
Uzman Görüşü
Canlı Bağlantılar - Konuklar
Market
Resmi Gazete
Şans Oyunları
Yazarlar
İletişim
Künye
Yayın İlkeleri
Topluluk Kuralları
Kullanım Şartları
Sitemizdeki dış bağlantılar referans amaçlıdır, dış bağlantıların içeriklerinden kuruluşumuz sorumlu değildir.
© Copyright 2022 Ulusal Kanal Tüm Hakları Saklıdır
Ulusal Kanal
Haberleri
lezzet
lezzet
Muğlalı hamarat kadınların doğal lezzetleri
Muğla'da hamarat kadınlar birbirinden güzel yöresel lezzetlere imza atıyorlar. Baklava, bazlama, yufka ekmeği ve daha birçok çeşit tadı ortaya çıkaran kadınlar, aile ekonomilerine de katkı sağlıyorlar.
Enginardaki rekolte üreticiyi güldürdü
Türkiye'deki enginar üretiminin yüzde 35'ni karşılayan İzmir'de baharın gelmesiyle birlikte hasat hızlandı. İzmir'deki enginar üreticileri ise bu yılki fiyat ve rekolteden oldukça memnun.
Elazığ'da badem şekerine yoğun ilgi
Elazığ'ın geleneksel lezzetlerinden badem şekerinde Ramazan bereketi yaşanıyor. Yılın 12 ayında üretilen badem şekeri satışları ramazan'da 5-6 katına çıkıyor.
Hatay'a özgü lezzet: Kabak tatlısı
Hatay'da yapılan kabak tatlısı diğerlerinden farklı. Beyaz kabaktan yapılması ve kıtır olması onu diğerlerinden ayırıyor.
Karslı kadınlardan imece usulü tandır ekmeği
Tandır ekmeğinin tadını bilen bilir. işte Ramazan ile birlikte Kars'ta yaşayan kadınlar tandır ekmeği yapmaya başladı. Karslı kadınlar bu geleneği yüzyıllardır sürdürüyor.
Ramazan sofralarının vazgeçilmez tatlısı
Türkiye'nin ünlü şehri Gaziantep'te baklava ustaları, ramazana hazır. Antep baklavası ramazanda da yoğun ilgi görüyor. Ustalar siparişleri yetiştirebilmek için hazırlıklarını tamamladı.
Denizli ziyaretçilerinin ilk tercihi: Fırın kebabı
Denizli'de kuzu etinden yapılan, tandır ateşinde pişirilen Denizli kebabı, oldukça meşhur. Yöre halkının yanı sıra yerli ve yabancı turistler tarafından tercih ediliyor. Elle yemesi ise yıllar öncesine dayanıyor.
Erzurum'un pekmezli baklavası tescillendi
Erzurum'un eşsiz lezzetlerinden "pekmezli baklava" coğrafi işaret aldı. Bu baklavayı diğerlerinden ayırt eden en önemli özellik tatlandırma yöntemi. İçinde şeker bulunmuyor. Sadece yörede yetişen dutlardan elde edilen pekmez kullanılıyor.
Şanlıurfa'nın meşhur soğan kebabına ilgi arttı
Şanlıurfa denince akla ilk olarak kebapları ve acı biberi gelir. Ancak Şanlıurfa'nın lezzetleri sayılamayacak kadar çoktur. Bunların en güzel örneklerinden biri de ''Soğan kebabı''. Soğan kebabı 2018 yılında coğrafi işaret belgesi de aldı.
Milli lezzet kabak tatlısına yerli yorum
Türk mutfağının en özel çeşitleri arasında yer alan milli lezzetimiz kabak tatlısı, hemen hemen her bölgede yapılıyor. Kabak tatlısının tahinle harmanlanması ise Antalya’ya has bir lezzet. Onun da bir sırrı var? Bu tarifi, Kaş'ta yıllardır mutfağında kabak tatlısı yapan Serkan Uzun anlattı.
Yöresel lezzetler şimdi turizm yolunda
İnciriyle meşhur Aydın'dan bir haberimiz var sırada... Aydın Ticaret Odası, Muğla yolu üzerinde Yöresel Ürünler Satış Noktası açtı. Aydın'ın meşhur inciri ve zeytini başta olmak üzere, pek çok yöresel ürün burada satışa sunuldu.
Kadınların elinden çıkan lezzet, ABD'ye uzanacak
Kocaelili İlker Can ve Tanju Taner Dönmez kardeşlerin üniversite öğrencisiyken temellerini attığı ve kısa sürede Türkiye'nin en hızlı büyüyen şirketleri arasına giren Göçmen Börekçisi, 180 kadına sağladığı istihdam ve 2 ülkeye yaptığı ihracatla ülke ekonomisine katkı sağlıyor.
1
2
3
4
5
Çok Okunanlar
Adolf Hitler'in intiharının üstünden 78 yıl geçti! İşte Hitlerin intihar ettiği yerden görüntüler..
Şehirlerarası yolcu otobüsünde kaza: yaralılar var!
Dolar 25 TL mi olacak? Ünlü ekonomist şaşırttı
Altın alacaklar dikkat! İslam Memiş tarih verdi...
Naci Görür o il için 7 üzerinde deprem uyarısı yaptı! AFAD harekete geçti
Çok İzlenenler
Şehirlerarası yolcu otobüsünde kaza: yaralılar var!
G7 İklim, Enerji ve Çevre Bakanları Toplantısı'nda Filistin şoku!
İngiltere Dışişleri Bakanı: "Hamas'a 40 günlük ateşkes teklif edildi"
İsrailliler Tel Aviv'de ateşkes talebiyle sokağa indi!
Dışişleri Bakanı Fidan'dan İşgalci İsrail'e gönderme!