Türkiye'nin 5G yolculuğuna ilk adım atıldı

5G teknolojisi ülkelere tarımdan sanayiye neredeyse her alanda çağ atlatıyor. Türkiye'de de 5G teknolojisinin kullanımına yönelik ilk adım atıldı. Teknoloji ilk kez İstanbul Havalimanında yolcuların kullanımına açılarak test edildi.

Türkiye'nin 5G yolculuğu başladı. 5G teknolojisinin ilk testi İstanbul Havalimanı'nda yapıldı.


Test amaçlı faaliyete konulan 5G şebekesi ile cep telefonu bu teknolojiye uyumlu yolcular 5G hızını deneyimle fırsatı buldu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, dijital dönüşümün kilit noktasını oluşturan 5G teknolojisine yerli ve milli imkanlarla yatırımların devam edeceğini vurguladı.

5G teknolojisinin sağlıktan sanayi üretimine, tarımsal üretimden akıllı şehir planlamalarına kadar birçok alanda kullanılması hedefleniyor.

5G yatırımları için Çin ile stratejik işbirlikleri geliştiren Turkcell'in Genel Müdürü Murat Erkan, 5G teknolojilerinde yerli yatırımlara dikkat çekti.

Türk Telekom Genel Müdürü Ümit Önal, 5G'nin yaygınlaştırılması için ortak fiber yatırımlarını desteklediklerini söyledi.

Vodafone Genel Müdürü Engin Aksoy da Türkiye'nin 5G teknolojisiyle dijitalleşme liginde önemli bir adım attığını vurguladı.

# istanbul # türkiye # çin # milli # türk # teknoloji # ulaştırma ve altyapı bakanı # Vodafone # ilk # turkcell # istanbul havalimanı # Adil Karaismailoğlu # 5g