670. Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri’nin başpehlivanı Ali Gürbüz

Antalya’nın Elmalı ilçesinde bu yıl 670’incisi düzenlenen Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri’nde başpehlivanlığı Ali Gürbüz kazandı. Finalde Gürbüz, Orhan Okulu ile güreşti. Okulu, sakatlığı nedeniyle müsabakaya devam edemeyince, Gürbüz, başpehlivan oldu.

Yine kıspetleri, zembilleri ve Ata öğretileri ile geldiler. Pehlivanlar, Türk’ün ilk er meydanında buluştu. Başpehlivanlık için güreşti. Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri’nde altın kemer Ali Gürbüz’ün oldu.

Antalya’nın Elmalı ilçesinde bu yıl 670’incisi düzenlen Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri, 2 Eylül’de alt boyların mücadelesiyle başladı. Güreşlerin son gününde final heyecanı yaşandı.

Başpehlivanlık final mücadelesinde yarı finalde Tanju Gemici'yi mağlup eden Orhan Okulu ile Hüseyin Gümüşalan'ı yenen Ali Gürbüz karşılaştı.

Orhan Okulu, müsabakanın 7’nci dakikasında sakatlık geçirerek bir süre tedavi gördü. 12’nci dakikada sakatlığının devam etmesi üzerine de müsabakayı bıraktı. Böylece Ali Gürbüz, 670. Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanlığını kazandı.

661’inci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri başpehlivanı Cengizhan Şimşek, son 16 turunda Ali Gürbüz'e yenilerek 670’inci Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri'ne veda etti.

Final mücadelesini, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, Antalya Valisi Ersin Yazıcı, protokol üyeleri, çok sayıda yetkili ve güreşsever izledi.

Başpehlivan Ali Gürbüz'ün altın kemerini, Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu taktı.

# erdoğan # antalya # Bir # ilk # güreş # son # eylül # orhan okulu # yağlı güreş # ismail balaban # elmalı # Ali Gürbüz # Cengizhan Şimşek