'Uçan Türk' gençlere yol gösteriyor

2022 Pekin Kış Olimpiyatları'nda kayakla atlama branşında elemeleri geçen ilk Türk sporcu Fatih Arda İpcioğlu, nam-ı diğer 'Uçan Türk', bu spora başlamak isteyen gençlere de yol gösteriyor. Milli sporcu, ''Gelecek nesildeki 'Uçan Türk'ler bizden bayrağı alıp ülkemizi daha iyi şekilde temsil edecektir.'' diyor.

'Uçan Türk' kayakla atlamaya başlamak isteyen gençlere yol gösteriyor.

Fatih Arda İpcioğlu, 2022 Pekin Kış Olimpiyatları'nda kayakla atlama branşında elemeleri geçen ilk Türk sporcu oldu. Şimdi O, sosyal medya üzerinden kendisine ulaşıp bu spora başlamak isteyenlere yardımcı oluyor.

Spora kızakla kayarak başlayan İpcioğlu, ilerleyen yaşlarda ablasıyla kayak sporcusu oldu ve birçok madalya kazandı. Başlarda her şey zordu ama O, yılmadı.

İpcioğlu, seçmelere tanıdık bir kayak hocasından alınan emanet ekipmanla katıldı. Zorlukları, kendine güvenle aşmanın örneğini yarattı.

Kendisiyle bu spora başlayan arkadaşları evlerinden uzakta yabancı ülkelere alışamadıkları için geri döndü. O ise tüm zorluklara rağmen kayakla atlama branşında gelişimini sürdürdü. Yeni ‘Uçan Türk’ler yetişsin istiyor. Bunun için de kendisine ulaşan gençlere kılavuz olmaya çalışıyor.

# spor # türk # pekin # olimpiyat # Pekin Kış Olimpiyatları # Fatih Arda İpçioğlu # uçan türk