FIFA ve UEFA'ya FBI destekli operasyonlar

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı düzenlediği askeri operasyon sonrası spor alanında karşılaştığı yaptırımlar Seda Anık'ın sunduğu Günlük'te masaya yatırıldı.

Rusya'nın Ukrayna'ya düzenlediği askeri operasyon devam ediyor. Operasyon devam ederken Rusya'ya yönelik çeşitli alanlarda da yaptırım kararları birer birer açıklanıyor. Bu alanlardan biri de spor. Başta futbol olmak üzere, basketbol, voleybol ve motor sporları dallarında Rusya'ya yönelik çeşitli yaptırım kararları alındı.

FIFA ve UEFA, Rus takımlarının organizasyonlara katılmasını yasaklarken, Rusya Milli Takımı'nın da kendi adını ve milli marşını kullanamaycağı açıklandı. Turkish Airlines EuroLeague'de de Rus takımlarına yaptırımlar gelirken, Formula 1 Rusya Grand Prix'i de iptal edildi. Rusya'ya karşı spor alanında açıklanan yaptırımları Spor Yazarı Aydın Cingöz değerlendirdi.

ABD ve Batı'nın söz konusu kararlarının tek taraflı olduğunu ifade eden Cingöz, Rusya'nın önünde bir CAS sürecinin olduğunu belirtti.

Geçmişte Rusya'ya Dünya Kupası verildiği dönemde, dönemin FIFA ve UEFA başkanları Sepp Blatter ve Michael Platini'ye yönelik yapılan FBI destekli operasyonları da hatırlatan Aydın Cingöz, tüm Avrupa'nın ABD ile birlikte Rusya'ya karşı topu tüpeği ile saldırdığını belirtti.

Aydın Cingöz, spor kamuoyunda, alınan kararların önümüzdeki yıllarda da çok tartışılacağını ve dünya sporunu uzun bir CAS mahkemesi sürecinin beklediğini de ifade etti.

# UEFA # spor # abd # rusya # Ukrayna # operasyon # ulusal kanal # son dakika # avrupa # dünya kupası # batı # fifa # yaptırım # rus # formula 1 # Turkish Airlines Euroleague # askeri # fbi # sepp blatter # Aydın Cingöz