Olimpiyat Ateşi Asya'da yandı

Çin'de düzenlenen 2022 Kış Olimpiyatları, başkent Pekin'deki Ulusal Stadyumda yapılan kapanış töreniyle sona erdi. Kapanış törenine Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ve önde gelen devlet adamları katıldı.

Çin'de düzenlenen 2022 Kış Olimpiyatları, başkent Beijing'deki Ulusal Stadyumda yapılan kapanış töreniyle sona erdi. Kapanış törenine Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in yanı sıra üst düzey Çinli liderler Li Keçiyang, Li Zhanshu, Wang Yang, Wang Huning, Zhao Leji, Han Zheng ve Wang Qishan da hazır bulundu.

Törende olimpiyat bayrağı, 2026 Kış Olimpiyatları'na ev sahipliği yapacak İtalya'nın Milano ve Cortina şehirlerine devredildi.

Beijing merkezi, Yançing ilçesi ve komşu Hıbey eyaletinin Cangciakou şehrinde düzenlenen organizasyonda 4-20 Şubat tarihlerinde 15 dalda 91 ülkeden yaklaşın 2 bin 871 sporcu mücadele etti. Sporcuların üzüntü, keder, sevinç, gurur ve dayanışma anlarının yer aldığı görüntüler, izleyenlere olimpiyatlardaki anları yeniden yaşattı.

Törende olimpiyatlarda görev alan 27 bin gönüllü de unutulmadı. İzleticiler ve sporcular sahneye çıkan gönüllülerin temsilcilerine alkışlarla teşekkür etti.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Thomas Bach, törende yaptığı konuşmada, "Gerçekten olağanüstü bir organizasyon olan 2022 Beijing Kış Olimpiyatları küresel kış sporları için yeni bir dönemi başlattı." dedi.

Olimpiyat geleneğine uygun olarak, törende olimpiyat bayrağı gönderden indirilerek Beijing  Belediye Başkanı Çın Cining tarafından, IOC Başkanı Bach'a, ondan da gelecek Kış Olimpiyatlarına ev sahipliği yapacak şehirler Milano ve Cortina'nın belediye başkanları Beppe Sala ve Gianpietro Ghedina'ya teslim edildi.

İtalya'nın bayrağı devralmasının ardından Milano ve Cortina Olimpiyatları'nı tanıtan bir film ile birlikte modern dans gösterisi sahnelendi. ​​​​​​​

# çin # Devlet # Ulusal # kış # belediye # Şi Cinping # şubat # kış olimpiyatları # Beijing 2022 Kış Olimpiyatları