ABD'nin Rusya karşıtı TikTok adımı

Rusya'nın NATO kuşatmasını yarma harekatında Ukrayna'yı sahada yalnız bırakan ve Rus ordusunun ilerleyişine engel olamayan ABD, Zelenskiy yönetimine destek için algı operasyonu çalışmalarını sürdürüyor.

ABD Rusya karşısında zor günler geçiren Zelenskiy yönetimi için algı operasyonları yürütmesi için TikTok fenomenlerine sarıldı.

Washington Post'un haberine göre, Beyaz Saray'ın, TikTok'ta yüksek takipçili hesaplara Rusya hakkında brifing verdiği belirtildi.

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki ve Ulusal Güvenlik Konseyi ekibi TikTok'ta en çok takipçili hesaplar arasında bulunan 30 kullanıcı ile Zoom üzerinden bir araya geldi.

Toplantıda Beyaz Saray ekibi, katılımcılara Rusya'nın harekatı hakkında son gelişmeleri, ABD'nin hedefleri ve Ukrayna'ya ulaştırılan yardımlar konusunda bilgi verdi.

Beyaz Saray'ın son dönemde Rusya'nın Ukrayna'ya müdahalesi konusundaki bilgilerin yayılmasında TikTok'un önemini fark ettiği ve bu toplantıyı da Z kuşağına doğru bir şekilde ulaşmak için yaptığı aktarıldı.

# abd # rusya # Ukrayna # Biden # Ulusal # washington # Beyaz Saray # washington post # son # Jen Psaki # tiktok # fenomen # güvenlik konseyi # Zelenskiy