Putin'den Almanya ve Fransa'ya çağrı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almanya Başbakanı Olaf Scholz'la telefonda görüştü. Putin iki isimden Ukrayna'daki aşırı milliyetçi taburların suç eylemlerinin sona ermesi için Kiev'e nüfuz etmelerini istedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Zlenskiy yönetiminin desteklediği Neo-nazi grupları yakından takip ediyor.

Putin konuyu Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almanya Başbakanı Olaf Scholz'la yaptığı telefon görüşmesine de taşıdı.

PUTİN'DEN " KİEV'E NÜFUZ EDİN" ÇAĞRISI

Rus lider muhataplarından Ukrayna'daki aşırı milliyetçi taburların suç eylemlerinin sona ermesi için Kiev'e nüfuz etmelerini istedi.

Görüşmeye ilişkin Kremlin'den açıklama yapıldı. Donbass'ı korumaya yönelik özel askeri harekatının yürütüldüğü bölgelerdeki insani durumla ilgili konular bağlamında Vladimir Putin, iki isme fiili durum hakkında bilgi verdi.

Putin, rehin alınan muhaliflerin yargısız infazı, sivillerin canlı kalkan olarak kullanılması, hastanelerin, okulların, anaokullarının vurulmasına da değindi. Uluslararası beşeri hukuk normlarının Ukraynalı güçler tarafından en kaba şekilde ihlal edildiğini de ifade etti.

# rusya # Ukrayna # açıklama # Putin # cumhurbaşkanı # almanya # son dakika # Devlet # Macron # çağrı # askeri # kiev # Zelenskiy # Olaf Scholz