ABD biyolojik silah mı üretiyor?

Amerika Birleşik Devletleri’nin Ukrayna’da ortaya çıkarılan biyolojik araştırma tesisleri, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne taşındı. Rusya, ABD’nin Ukrayna’daki biyo-askeri faaliyetlerinin görüşülmesi için Güvenlik Konseyi’ni toplantıya çağırdı. ABD, laboratuvarların varlığını kabul ediyor. Çin yönetimi de ABD'den biyolojik araştırma faaliyetlerine ilişkin açıklama bekliyor.

Rusya, ABD’nin Ukrayna’da finanse ettiği biyolojik araştırma tesislerini, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne taşıyor.

Rusya’nın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilci Yardımcısı Dmitry Polyanskiy, ABD’nin Ukrayna’daki biyolojik askeri faaliyetlerinin görüşülmesi için Güvenlik Konseyi’ni toplantıya çağırdı.

Ukrayna'ya askeri harekat düzenleyen Rusya, ülkenin bazı kentlerinde ABD’ye ait biyo-laborutuvarlar ele geçirdiklerini açıklamış, buralarda biyolojik silah üretilmeye çalışıldığını destekleyen belgeler yayınlamıştı.

Rusya’nın yayınladığı belgelere göre, Pentagon’un finanse ettiği bu laboratuvarlarda kuşlarla taşınan patojenler ve yarasa koronavirüsü örnekleriyle deneyler yapılıyordu.

Rusya’nın yakın müttefiki Çin de ABD’den biyolojik laboratuvarlardaki askeri faaliyetlerini açıklamasını istedi. Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Cao Licien, ABD'nin kendi yayımladığı verilere göre, Ukrayna'da 26 biyoloji laboratuvarı kurduğunu ve bunların Savunma Bakanlığı kontrolünde olduğunu belirtti.

- Ukrayna, buz dağının sadece görünen yüzü. Pentagon, 30 ülkede 336 biyoloji laboratuvarını kontrol ediyor. Ayrıca kendi topraklarında Fort Detrick Üssü'nde çok sayıda biyo-askeri faaliyet yürütüyor. ABD'nin gerçek niyeti nedir? Tam olarak ne yaptınız? Bunların açıklanmasını bekliyoruz.

ABD LABORATUVARLARI İTİRAF ETTİ

Ukrayna ve NATO, biyolojik silah çalışmalarını reddetse de Amerika Birleşik Devletleri, laboratuarların varlığını itiraf etti. ABD Dışişleri Müsteşarı Victoria Nuland, bu tesislerin Rus güçlerinin eline geçmemesi için Ukrayna ile ortak çalıştıklarını söyledi.

- Ukrayna biyolojik araştırma tesislerine sahip. Rus ordu birliklerinin onların kontrolünü ele geçirmeye çalışabileceklerinden endişe duyuyoruz, bu nedenle bu araştırma içeriklerinin herhangi birinin Rus kuvvetlerinin eline geçmesini nasıl önleyeceğimiz konusunda Ukraynalılarla birlikte çalışıyoruz.

ABD'nin farklı ülkelerdeki biyo-tesislerini gündeme getirdiği için Avrupa Parlamentosu'ndan atılan gazeteci Dilyana Gaytandzhieva, ABD Dışişleri Müsteşarı Nuland’ın itirafının ardından sosyal medyadan açıklama yaptı.

Gaytandzhieva, 4 yıl önce, ABD’li yetkililere Rusya, Çin ve İran etrafında 25 ülkede Pentagon’un kurduğu tesislerle ilgili soru sorduğu anları paylaştı. Gaytandzhieva, “ABD Sağlık Bakan Yardımcısı ile yüzleştiğim için Avrupa Parlamentosu'ndan dışarı atıldım. Haberim, ABD medyasında "sahte haber" ilan edildi. Yalan haber kim şimdi?” diye sordu.

# abd # rusya # Avrupa Parlamentosu # Ukrayna # çin # avrupa # nato # rusya dışişleri bakanlığı # Birleşmiş milletler # harekat # itiraf # pentagon # askeri # Çin Dışişleri Bakanlığı # laboratuvar # güvenlik konseyi # biyolojik silah