Demreliler Rus ziyaretçileri bekliyor

Antalya’da en çok Rus ziyaretçi ağırlayan Demre ilçesi, özellikle inanç turizmi ile öne çıkıyor. Noel Baba’nın doğup yaşadığı bu topraklar, Hıristiyan Ortodokslar için hac merkezi sayılıyor. Salgın döneminde zor günler geçiren bölge turizmcilerinin 2022 sezonundan beklentisi yüksek.

Hristiyan Ortodoks inancına mensup on binlerce ziyaretçi, her yıl Aziz Nikolas’ı nam-ı diğer Noel Baba’yı anmak için Antalya’nın Demre ilçesine geliyor ve geniş katılımlı ayinler düzenliyor. Patara’da doğup Piskoposluk yaptığı Myra’da hayata gözlerini yuman Aziz Nikolas, nam-ı diğer Noel Baba’nın doğup yaşadığı bu topraklar, Ortodokslar için hac merkezi sayılıyor.

ZİYARETÇİLERİN ÇOĞUNLUĞU RUS

Demre ilçesine ibadet etmek için gelen ziyaretçilerin çoğınluğu Ruslardan oluşuyor. Salgın döneminde zor günler geçiren bölge turizmcilerinin 2022 sezonundan beklentisi yüksek.

Rusların yoğun olarak ziyaret ettiği Aziz Nikolas kilisesinin bulunduğu caddeye 2018 yılında FETÖ’nün terör saldırısında hayatını kaybeden Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov’un adı verildi.

Türk Rus dostluğunun simgesi haline gelen Demre’de turizm sezonu ile birlikte ziyaretlerin de artması bekleniyordu. Ancak henüz bir hareketlenme yok. Sokaklar ve mağazalar boş.

Müze ve Ören Yerleri Sorumlusu Mehmet Levent, Türk ve Rus hükümetleri tarafından turizm akışının sürdürülmesi için atılan adımları önemsediklerini, tüm güzellikleri ve tarihi zenginlikleri ile Demre’nin gelecek olan konukları kucaklamaya hazır olduğunu belirtti.

# rusya # fetö # antalya # terör # türk # turizm # rus # demre # ruslar # noel baba