Trafik sigortasında yeni dönem: İyi sürücüye indirim

Trafik sigortasında yeni dönem başlıyor. 'Dinamik basamak yöntemi' adı verilen istem ile '0 çok riskli sürücüler ve 8 çok iyi sürücüler' basamağı getirildi. İyi sürücüye yüzde 50 indirimli, kötü sürücüye ise yüzde 200 zamlı tarife uygulanacak.

Sigorta ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurulu, 25 milyon araç sahibini ilgilendiren trafik sigortası yol haritasını açıkladı.

Kurul Başkanı Başkanı Mehmet Akif Eroğlu, dinamik basamak yöntemi adı verilen istem ile '0 çok riskli sürücüler ve 8 çok iyi sürücüler' basamağı getirdiklerini belirtti. Yeni yol haritasında sürücü davranışının önemine değindi.

Yeni sistemle 5 yıl kaza yapmayan sürücüler 8'inci basamakta olacak ve yüzde 50 indirim uygulanacak. Sıfırıncı basamakta bulunanlara da yüzde 200 zam gelecek.

Trafik sigortasını yapmayan sigorta şirketlerine de ciddi yaptırımlar uygulanacak.

Aynı zamanda yeni sistem ile Trafik Sigortası Sicil Bilgesi getiriliyor. 2025'ten sonra bu belgeyi ticari araç sürücüleri istendiğinde kullanacak.

Bu sistem ile trafik canavarlarının çalışması zorlaşırken ağır kusurlu olarak kaza yapan sürücülerin rehabilite edilmesi sağlanacak.

Yeni sistemle ayrıca filoların maliyetinin ve sürücülerin kazalarının azaltılması oto sigorta ürünlerinin ucuzlaması hedefleniyor.

# trafik sigortası