Türkiye'nin ilk kadın korucusu Gülşen Öztepe hayatını kaybetti

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 38 yıl boyunca bayrak nöbetini tutan ve Türkiye'nin ilk kadın güvenlik korucusu olan Gülşen Öztepe vefat etti. Eşiyle birlikte PKK kamplarının karşısına diktikleri Türk bayrağını tehditlere rağmen hiç indirmedi.

Yüksekovalı ilk kadın korucu, 60 kişilik tim başkanı... 7 çocuk annesi Gülşen Öztepe 80 yaşında hayatını kaybetti.

Tam 38 yıldır cephedeki halk kahramanıydı. PKK kamplarına karşı Zirve Tepe’de Türk Bayrağını dalgalandırdı.

Öztepe ailesi Hakkari’nin Yüksekova ilçesinin Suüstü köyünde yaşıyor. PKK'ya rağmen cesurca devletinin yanında oldu.

Seyit Tahir Öztepe 12 Eylül’den sonra hapse atılmıştı. PKK’lılar çocuklarını örgüte katmak istedi ancak Seyit Tahir’in eşi Gülşen Tahir izin vermedi, mücadeleye katıldı.

Yüksekova Tabur Komutanının "Her yerde Türk bayrağını dalgalandıralım" sözüyle evlerine 150 metre uzaklıktaki tepeye Türk bayrağı diktiler. PKK'ya rağmen dalgalandırdılar. Teröristler bayrağı indirmek istese de izin vermediler. Canlarını ortaya koydular, çatıştılar.

Koruculuk sistemi kurulunca ilk gönüllülerden biri Gülşen Öztepe oldu. Bu cesaretiyle Türkiye’nin ilk kadın korucusu oldu.

Gülşen Öztepe Cumhuriyet kadınıydı. Sonradan okur yazar oldu, kendi kızlarını okuttu, her biri ya üniversite ya yüksek okul mezunu oldu.

VATAN PARTİSİ'NDEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Arif Doğan, Gülşen Öztepe’nin vefatıyla ilgili başsağlığı mesajı yayınladı:

- Hakkari Yüksekova'nın, Suüstü mezrasında vatansever korucu ailesi, kanaat önderi, Sayın seyit Tahir Öztepe'nin sevgili eşi, Türkiye'nin ve kentin ilk kadın güvenlik korucusu olan Gülşen Öztepe Hanım'ı, kayıp etmenin üzüntüsü içindeyiz. Başta sayın Öztepe Ailesi olmak üzere, tüm yakınlarına ve milletimize başsağlığı dileriz.
# korucu # vatan partisi