Uçamayan leylek tedavi edildi

Diyarbakır’da göç yolunda kanat tüyleri kesildiği için uçma yetisini kaybeden kara leylek tedavi ve rehabilitasyonun ardından doğaya salındı. Türkiye’de nadir görülen göçmen kuş türlerinden olan kara leylek, 8 ay sonra doğayla buluştu.

Zorbalar onun kanat tüylerini kesti. Kara leylek bu nedenle uçma yetisini yitirdi. Bulunduğunda kötü durumdaydı. Tedavisinin ardından da doğaya salındı.

Kafkaslar, Karpatlar ve İspanya'da popülasyonu daha fazla olan kara leylekler, Türkiye'de nadir de olsa insanlardan izole yerlerde yuva kuruyor. Yaklaşık 8 ay önce bir kara leylek, Dicle Vadisi'nde vatandaşlar tarafından, kanat tüyleri kesilmiş halde bulundu.

Kara leylek, Doğa Koruma ve Milli Parklar Diyarbakır Şube Müdürlüğü ekiplerince, Dicle Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezine götürüldü. Burada tedavisi ve rehabilitasyonu tamamlandı.

Kara leylek kış mevsimini merkezde geçirdi. Yaşam alanına uygun olan Çermik ilçesindeki Şeyhandede Şelalesi bölgesinde ekiplerce 3 şahin ile doğaya salındı.

Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi Laboratuvar Hayvanları Ana Bilim Dalı Başkanı ve merkezin müdür yardımcısı Doç. Dr. Alaettin Kaya, önemli uyarılarda bulundu.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 15. Bölge Müdürü Ahmet Çörtük, özel misafirleri olan kara leyleğe özenle bakıldığını vurguladı.

Konya'da Ramazan gelenekleri sürüyor Yurt Tarihi Safranbolu'ya turist akını Yurt Karasu Çayı huzur vadediyor Yurt Adnan Menderes'in son mektubu yapay zekayla seslendirildi Yurt "Çiftçi Kan Ağlıyor!" Yurt Konyalı çiftçiden mazot isyanı! Yurt Buharkent'te taze incir festivali Yurt Ege Üniversitesi sağlık çalışanları hâlâ ödeme alamadı Yurt Galata Köprüsü depreme hazırlık için bakıma alınıyor! Yurt Türkiye şehitlerini uğurladı! Yurt İstanbul depreme nasıl hazırlanmalı? Yurt Sakarya'da büyük çiftçi buluşması Yurt