Karasu Çayı huzur vadediyor

Mardin’in Mazıdağı ilçesindeki Karasu Çayı ve vadisi, doğal güzelliğiyle huzur vadediyor. Salgın nedeniyle iki yıldır sessizliğe bürünen bölge normalleşme ile ziyaretçilerini ağırlamaya hazır.

Gürül gürül akan şelaleleri, yemyeşil doğasıyla huzur vadediyor. Karasu Çayı ve vadisi ziyaretçilerini bekliyor.

Mardin’in Mazıdağı ilçesindeki Karasu Çayı ve vadisi, fotoğraf ve doğa tutkunlarının vazgeçilmez adresi. Salgın nedeniyle iki yıldır sessizliğe bürünmüştü. Şimdi Kovid-19 tedbirlerinde sağlanan normalleşme ile ziyaretçilerini ağırlamaya hazır.

Vadi yatağı boyunca ağaçlarla çevrili irili ufaklı onlarca şelale yer alıyor. 10 kilometrelik yürüyüş güzergâhı bulunuyor. Vadi, ziyaretçilerine, su ve kuş sesleri eşliğinde gezi yaparak doğayla iç içe vakit geçirme imkânı sağlıyor.

Valilik ve Büyükşehir Belediyesince Karasu Çayı ve vadisinin yolu geçen yıl asfaltlandı. Belediye ekiplerince temizlendi, ziyaretçilere hazır hale getirildi.

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, vadinin, Mezopotamya'nın altın üçgeninin tam merkezinde güzel bir yer olduğunu söyledi. Vatandaşların daha rahat ve keyifli vakit geçirmeleri için alana yönelik bu yıl yeni bir proje hazırlamayı planladıklarını belirtti.

# Mardin # mardin # normalleşme # turizm # salgın # doğa # huzur # mazıdağı # Karasu Çayı