Sosyal medyada sığınmacı provokasyonu

Sığınmacılara karşı başlatılan kışkırtıcı faaliyetler özellikle sosyal medyadan yayılmaya devam ediyor. Bir görüntü de Van ile ilgili paylaşıldı. Türkiye'ye kaçak yollarla giriş yaptığı iddia edilen bir grup düzensiz göçmenle ilgili görüntülerin eski olduğu ortaya çıktı. Van Valiliği, görüntülerin geçen yıl İran İslam Cumhuriyeti topraklarında çekildiğini açıkladı.

Sosyal medyada görüntü paylaşıldı, sığınmacıların Türkiye'ye kaçak yollarla girdiği iddia edildi. Valilik yalanladı görüntülerin Türkiye topraklarında olmadığını açıkladı.

Sığınmacı karşıtlığını körüklemek için başlatılan kışkırtıcı kampanya sosyal medya üzerinden yapılıyor. Bir görüntü de Van ile ilgili paylaşıldı.

Görüntülerde bir grup düzensiz göçmenin İran sınırından Türkiye'ye kaçak yollarla giriş yaptığı öne sürüldü. Ancak olaysın asılsız olduğu ortaya çıktı.

Konuyla ilgili açıklamayı Van Valiliği yaptı. Valilik, görüntülerin geçen yıl İran topraklarında çekilmiş olduğunun tespit edildiğini duyurdu.

Farklı tarih, lokasyon ve kişilere ait görüntülerin sınır hattında alınan tedbirlere bağlı olarak ülkeye giriş teşebbüslerinin engellenmesi sonucunda, göçmen kaçakçıları tarafından reklam amaçlı paylaşıldığı, anlaşılmaktadır.
Açıklamada düzensiz göç hareketlerinin engellenmesine yönelik çalışmaların İHA ve SİHA'lar dahil olmak üzere tüm imkanlar kullanılarak yürütüldüğü vurgulandı. Güvenlik birimlerince bu yıl illegal yollarla ülkeye girmeye çalışan 37 bin 66 düzensiz göçmenin engellendiği de belirtildi.

# türkiye # iran # güvenlik # van # medya # sığınmacı # iran islam cumhuriyeti # van valiliği