Organ bağışı 15 hayat kurtardı

4 kişinin organ bağışı 15 hastaya hayat oldu. Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi ekibi, aynı hafta içinde beyin ölümü gerçekleşen 4 kişinin bağışlanan organlarını, 15 hastaya nakletti. Hastalar ve hasta yakınları bağış yapanlar ve ailelerine kendilerine hayat verdikleri için teşekkür etti.

Organlarını bağışladılar. 15 kişiye hayat oldular.

Aynı hafta içinde beyin ölümü gerçekleşen 4 kişinin bağışlanan organlarını, 15 kişiye can oldu.

Yurdun çeşitli bölgelerinden bağışlanıp, Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi’ne gönderilen organlar sırası gelen 15 hastaya nakledildi. Yapılan açıklamada hastaların sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi

Konya'da beyin ölümü gerçekleşen bir gencin bağışlanan karaciğer ve iki böbreği, Sağlık Bakanlığı'nın koordinasyonuyla Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne getirildi.

Organ nakli ekibi, karaciğeri ikiye bölerek büyük kısmını yaşı büyük olan gence, küçük kısmını ise dünyada çok nadir görülen bir çeşit metabolik rahatsızlık olan Akçaağaç şurubu hastası 17 yaşındaki Zeynep Oğuz'a nakletti.

Oğuz'un çıkarılan karaciğeri ise dünyada nadir yapılabilen bir yöntemle tümör hastası başka bir çocuğa nakledildi.

Ameliyatlar devam ederken, beyin ölümü gerçekleşen 3 kişinin daha organları bağışlandı.

Gaziantep, Niğde, Şanlıurfa başta olmak üzere Türkiye'nin farklı illerinde nakil bekleyen hastalar, Akdeniz Üniversitesine çağrıldı. Bir taraftan hastaların tetkikleri yapılırken diğer taraftan nakillere devam edildi.

Ara vermeden dönüşümlü olarak gece saatlerinde de süren operasyonlarla 5 günde, aralarında çocuk cerrahisi Prof. Dr. Adnan Abasıyanık ve çocukların da bulunduğu hastalara; 5 karaciğer, 10 böbrek nakli gerçekleştirildi.

Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi Müdürü Prof. Dr. Bülent Aydınlı vatandaşlara organlarını bağışlama çağrısında bulundu.

# sağlık # türkiye # Konya # şanlıurfa # organ bağışı # ​Gaziantep # oldu # Niğde # akdeniz # Akdeniz Üniversitesi