Putin’den KDHC’ye işbirliği mektubu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti lideri Kim Jong Un'a bir mektup gönderdi. Putin mektubunda, "İki ülkenin ortak çabalarla kapsamlı ve yapıcı ikili ilişkileri genişleteceğini" vurguladı.

Rusya ile Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti arasındaki dostluk güçleniyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti lideri Kim Jong Un'a bir mektup gönderdi.

Haberi Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nin devlet haber ajansı duyurdu.

Putin, yakın ilişkilerin, Kore yarımadası ve Kuzeydoğu Asya'nın güvenliğini güçlendirmeye yardımcı olacağını belirtti. "İki ülkenin ortak çabalarla kapsamlı ve yapıcı ikili ilişkileri genişleteceğini" vurguladı.

Kim ise Putin'e gönderdiği mektupta, Rusya-KDHC dostluğunun İkinci Dünya Savaşı'nda başladığını belirtti. Kim, "İki ülke arasındaki stratejik işbirliği, destek ve dayanışmanın, o zamandan beri güçlenerek büyüdüğünü" kaydetti.

Çin'in savaş araçları tozu dumana kattı Dünya Çin tankları ezip geçti Dünya Çin ile Hindistan arasında yeni gerilim: Yuan Wang 5 araştırma gemis Dünya İngiltere'de insanlık dramı! Dünya İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sedatpad'dan Ulusal Kanal'a özel açıklamalar! Dünya Nijer emperyalizme karşı ayakta Dünya Rusya Ukrayna'nın İHA saldırısını engelledi Dünya NATO'ya giren Finlandiya'ya ilk silah verildi! Dünya DEAŞ'ın bir lideri daha öldü! Dünya Nijer'de neler oluyor? Dünya Çin ordusunun kuruluşu kutlandı! Dünya İran ve Suriye Türkiye-Suriye normalleşmesini görüştü Dünya