Çin tankları ezip geçti

Çin Halk Kurtuluş Ordusu'ndan (PLA) tank ekibi, Pazar günü Moskova'daki Arabino atış poligonunda Uluslararası Ordu Oyunları (IAG) 2022'nin Tank Biatlon yarışmasının ilk turunu tamamladı.

Çin Halk Kurtuluş Ordusu'ndan (PLA) tank ekibi, Pazar günü Moskova'daki Arabino atış poligonunda Uluslararası Ordu Oyunları (IAG) 2022'nin Tank Biatlon yarışmasının ilk turunu tamamladı. 

Üçüncü yarışma grubunun ilk bireysel yarışında PLA, 336 numaralı 96B tankıyla ilk kez sahneye çıktı.

Uluslararası yarışmanın oldukça dikkat çekici ve önemli bir parçası olan Tank Biatlon'a toplam 21 ülke ve bölge katıldı. Çin, oyunlara 96B tankı ile katılırken, diğer rakiplerin tümü Rus ana muharebe tanklarından biri olan Rusya'nın T72 tankını kullandı.

Çin takımı, ön kura sonucuna göre grup aşamasında Kırgızistan, Rusya ve Belarus takımlarıyla mücadele etti.

Yarış, dördüncü pistte mavi boyalı Çin arabasının gösterildiği, platformda yapıldı. 

Saat 10:18'de Çinli ekibin üç üyesi hızla tanka bindi. Motorun kükremesiyle birlikte tank pist boyunca hızla ilerledi ve hızlı bir şekilde topçu atış pozisyonuna girdi. Silah komutanı Huang Mingfeng, hedefi bulduktan sonra hemen topu ayarladı, hedefi kilitledi ve ateş etti, tüm mermiler hedefe isabetli bir şekilde isabet etti.

Bundan sonra sürücü, tankı sığ alan, toprak sırtı, atış alanı, mayın tarlası, yuvarlanma eğimi ve diğer engellerden geçirdi ve diğer atış kurslarını tamamladı.

Bitiş çizgisine ulaştıklarında, tank mürettebatı ulusal bayraklarını kaldırdı ve seyircilere selam verdi.

IAG 2022, Çin, Rusya ve İran da dahil olmak üzere 12 ülke tarafından ortaklaşa düzenlenen ve 37 ülke ve bölgeden 270'den fazla askeri ekibin katıldığı toplam 36 yarışma belirliyor.

IAG'nin bu yılki baskısı Cumartesi günü başladı ve 27 Ağustos'a kadar iki hafta sürecek.

# rusya # iran # çin # Ağustos # Ulusal # belarus # ilk # Kırgızistan # 2022 # Çin Halk Kurtuluş Ordusu