Çin'in savaş araçları tozu dumana kattı

2022 Uluslararası Ordu Oyunları'nın (IAG) piyade savaş aracı ekipleri arasında bir yarışma olan "Suvorov Saldırısı"nın bireysel yarışı, Pazar günü kuzeybatı Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Korla'da başladı. Çin tankları ve savaş aracı ekipleri tozu dumana kattı.

2022 Uluslararası Ordu Oyunları'nın (IAG) piyade savaş aracı ekipleri arasında bir yarışma olan "Suvorov Saldırısı"nın bireysel yarışı, Pazar günü kuzeybatı Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Korla'da başladı.

"Suvorov Saldırısı" kapsamında bireysel araç yarışının ilk turunda beş ülkeden altı takım bir araya geldi.

Her takımın yarış pistine kura çekilerek karar verildi ve sıralama, her takımın yarışı tamamlamak için gerçek zamanına dayanıyordu. 

Yarışa katılan piyade savaş araçları, önce engellerle dolu bir bölgeden geçecek, ardından bir atış alanına girerek beş piyade savaş aracına ateş edecek ve ardından sığ alanlı bir yarışma alanına girecektir. 

Sürücüler, sığ alandan başarılı bir şekilde geçmek için sıçrayan suyun etkisiyle birkaç saniye içinde 10'dan fazla hareket yapmak zorundadır.

Suda görme engellendiğinde, sürücülerin aracı çubuklara çarpmadan su geçiş alanından hızlı bir şekilde sürmesi gerekir.

Seyir halindeki araziyi geçtikten sonra, piyade savaş araçları hızlı bir şekilde yönlerini ayarlamalı ve simüle edilmiş mayın tarlası bölgesinden 18 mayına dokunmadan geçmelidir.

"Askeri Olimpiyatlar" olarak adlandırılan IAG 2022, Çin, Rusya ve İran dahil 12 ülke tarafından ortaklaşa düzenlenen ve 37 ülke ve bölgeden 270'den fazla askeri ekibin katıldığı toplam 36 yarışma düzenliyor. 

# rusya # iran # çin # ilk # 2022 # Çin Halk Kurtuluş Ordusu # Suvurov saldırısı