ABD'den Yunan işgaline destek

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Yunanistan'a yaptığı adalar uyarısıyla ilgili ABD'den yazılı açıklama geldi. ‘Yunanistan'ın bu adalar üzerindeki egemenliğinin sorgulanamayacağı ifade edildi. Yunanistan Cumhurbaşkanı da Türkiye'nin ve Rusya'nın bölgede ciddi bir tehdit oluşturduğunu öne sürdü.

ABD'den adalarla ilgili Türkiye karşıtı açıklama geldi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın uyarılarını değerlendiren ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan bir sözcü, ‘’Yunanistan'ın bu adalar üzerindeki egemenliği sorgulanamaz’’ ifadelerini kullandı.

ABD'li sözcü, "Bütün ülkelerin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygı gösterilmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

ABD'nin NATO müttefiklerini bölgede barış ile güvenliği korumak ve farklılıkları diplomatik yollarla çözmek için birlikte çalışmaya teşvik etmeye devam ettiği belirtildi.

Konuyla ilgili Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropoulou da konuştu.

Türkiye'nin revizyonist politikalarının ve yasa dışı eylemlerinin sadece Yunanistan'ı değil AB'nin tamamını tehdit ettiğini savunan Sakellaropoulou, Türkiye'nin ve Rusya'nın bölgede ciddi bir tehdit oluşturduğunu öne sürdü.

Rus senatör Klimov'dan S-400 açıklaması Dış Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan Hırvatistan'a gitti Dış Politika Erdoğan Rusya karşıtı politikaları eleştirdi: "Rusya hafife alınacak ülke değil" Dış Politika Pakistan'dan Türkiye'ye mesaj! Dış Politika Çin, Türkiye’ye Varışta Vize veriyor! Dış Politika Afrikalı siyasetçi Vatan Partisi ile buluştu Dış Politika "Sıradaki adım doğrudan uçuşlar olacaktır" Dış Politika Hakan Fidan'dan çarpıcı açıklamalar Dış Politika "Saldırıyı özgürlük olarak sunuyorlar" Dış Politika Ekonomide çıkış Avrupa Birliği mi? Ekonomi Avrupa Birliği'nden Türkiye'ye "vize" havucu! Dış Politika Ankara'da Keşmir Kuşatma günü anıldı Dış Politika