Rus senatör Klimov'dan S-400 açıklaması

Birleşik Rusya Partisi Yüksek Konseyi Bürosu üyesi de olan Andrey Klimov, Türkiye’yi ziyaret etti. Ankara’da temaslarda bulunan Klimov, Rusya-Türkiye ilişkilerini ve ABD’nin bölgedeki faaliyetlerini bir grup gazeteciye değerlendirdi. İki ülkenin geniş bir alanda iş birliği yaptığını vurgulayan Klimov, S-400 konusunda herhangi bir sorun olmadığını belirtti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in partisi Birleşik Rusya'nın Yüksek Konseyi üyesi, senatör Andrey Klimov Türkiye’yi ziyaret etti. Klimov, Ankara’da bir grup gazeteciye Türkiye-Rusya ilişkileri ve bölge sorunlarına ilişkin değerlendirmeler yaptı.Rus senatör, ikinci S-400 hava savunma sisteminin sevkiyatı konusunda, "Bu görüşmeler sükûnet gerektirir. Zaman zaman dedikodu çıkar. Tek bir şey diyebilirim. Bence S-400 konusunda herhangi bir sıkıntı yok" ifadelerini kullanıldı.

“RUSYA-TÜRKİYE İLİŞKİLERİ YÜKSEK SEVİYEDE SEYREDİYOR” 

Klimov, Rusya ile Türkiye'nin geniş bir alanda işbirliği yaptığını söyledi:

- Rusya-Türkiye ilişkileri yüksek seviyede seyrediyor. Bu durum hem Rusya’nın hem Türkiye’nin lehinedir. Nükleer enerjiden turizme kadar geniş bir alanda işbirliği yapıyoruz. Türkiye’de Rusya banka kartı ile ödeme yaptım, hiç sorun çıkmadı. Bu memnuniyet verici.


Siyasal ilişkilerin de olumlu seyrettiğini belirten Klimov, “Devletlerimiz arasında eşsiz ilişkiler oluştu. Sadece liderlerin görüşmesi değil. Her düzeyde yapılan görüşmeler yapılıyor. Ortaya çıkan sorunlar kısa sürede hallediliyor. Yeni işbirliği alanları açılıyor” dedi.

Klimov sözü Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin’in 5 Ağustos’ta Soçi’de yaptığı görüşmeye getirdi. Hem Moskova’nın hem de Ankara’nın çok dikkatli olduğunu vurgulayan Klimov, Soçi zirvesindeki ayrıntıların açıklanmamasının sağlam bir diyalogun işareti olarak değerlendirdi.

ABD’nin Yunanistan’ı Türkiye’ye karşı kışkırttığınını belirten deneyimli Rus senatör, ABD’nin çatışmadan beslendiğine dikkat çekti:

-ABD’nin amacı çatışmaların içine girip yönetmek. Dünyanın her yerinde aynı şeyleri yapıyorlar. Amacı dünya üzerinde hakimiyetini sürdürmek. Washington kendi geleceğini bu politikalarda görüyor. ABD başka ülkelerin halklarını düşünmez. Yunanistan niye bunu yapıyor anlayamıyorum. Elbette Yunanistan’ın da bu gelişmelerde rolü var. Çatışmaları provoke eden eylemlerde tehlikelidir. Formal olarak bakarsak bunlara ABD’nin amacı NATO’nun içinde harmoni olması. Ama bence NATO harmoni oluşturma örgütü değil.


Birleşik Rusya Partisi Yüksek Konseyi üyesi, senatör Andrey Klimov, Suriye’deki arayışların sürekli engellendiğini söyledi. Klimov, “Ankara güney sınırında sakin bir bölge olsun istiyor. Şam da kuzeyinde düzenin oluşmasını istiyor. Ama bölgede çok sayıda aktör bulunuyor. Rusya’nın amacı herkes için kabul edilebilir bir durum oluşturmak. Arayışlar sürekli engelleniyor. Bu olmasaydı çoktan çözüm bulunurdu” dedi.

# abd # türkiye # rusya # erdoğan # Putin # suriye # cumhurbaşkanı # s-400 # vladimir putin # Bir # Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin # şam # Hava # Birleşik Rusya Partisi