Asya ülkelerinden Türkiye'nin ŞİÖ üyeliğine destek

Türkiye'nin Şangay İşbirliği Örgütü'ne üyelik hedefi yükselen Asya ülkeleri tarafından da yakından takip ediliyor. İran Ankara Büyükelçisi Muhammed Farazmand ve Tacikistan Ankara Büyükelçisi Ashrafjon Gulov Ulusal Kanal'a özel açıklamalar yaptı. İki büyükelçi de Türkiye'nin Şangay'da olmasının Asya birliğini güçlendireceğini vurguladı.

Tacikistan Cumhuriyeti'nin 31'inci bağımsızlık yıl dönümü Ankara'da düzenlenen resepsiyon ile kutlandı. Orta Asya ülkelerinin büyükelçilerinin yer aldığı resepsiyona Türkiye adına ise Ticaret Bakanı Mehmet Muş katıldı. Konuşmalarda ikili ilişkilere ve iş birliği alanlarına vurgu yapıldı.

Resepsiyonda Türkiye'nin Şangay İşbirliği Örgütü'ne üyelik hedefi öne çıktı. İran Ankara Büyükelçisi Muhammed Farazmand ve Tacikistan Ankara Büyükelçisi Ashrafjon Gulov  resepsiyonda Ulusal Kanal'a özel açıklamalar yaptı. İki büyükelçi de Türkiye'nin Şangay'da olmasının Asya birliğini güçlendireceğini vurguladı.


Diğer yandan Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Türkiye Tacikistan İş Konseyi Başkanı Cihangir Fikri Saatçioğlu da Ulusal Kanal'a konuştu. Saatçioğlu, Türkiye'nin Şangay'a üye olmasının bölgede yaratacağı etkiyi anlattı.

Vatan Partisi'nden Mir'den çekilme kararına tepki: “ABD yaptırımlarına izin vermeyeceğiz” Dış Politika Japonya'da Abe Şinzo için devlet töreni tepki çekti Dış Politika Bakan Bozdağ'dan İsveç ve Finlandiya açıklaması Dış Politika Pakistan'dan Türkiye'ye mesaj! Dış Politika Çin, Türkiye’ye Varışta Vize veriyor! Dış Politika Afrikalı siyasetçi Vatan Partisi ile buluştu Dış Politika "Sıradaki adım doğrudan uçuşlar olacaktır" Dış Politika Hakan Fidan'dan çarpıcı açıklamalar Dış Politika "Saldırıyı özgürlük olarak sunuyorlar" Dış Politika Ekonomide çıkış Avrupa Birliği mi? Ekonomi Avrupa Birliği'nden Türkiye'ye "vize" havucu! Dış Politika Ankara'da Keşmir Kuşatma günü anıldı Dış Politika