Bakan Bozdağ'dan İsveç ve Finlandiya açıklaması

İsveç ve Finlandiya ile terör örgütü mensuplarının Türkiye'ye iadesi için görüşme süreci hızlandı. İsveç'ten bir heyet 5-6 Ekim'de Türkiye'de olacak. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Dışişleri Bakanlığı'ndan bir heyetin de görüşme yapmak üzere Finlandiya'da olduğunu söyledi. Bozdağ, " PKK ve FETÖ , DHKP-C başta olmak üzere teröristleri iade kararları vermelerini bekliyoruz" dedi.

Türkiye'nin ilk başta NATO üyeliğine karşı çıktığı ardından terör örgütlerinin iadesi taahhüdü veren İsveç ve Finlandiya ile görüşme trafiği arttı.

"İKİ ÜLKE İLE GÖRÜŞMELER YAPILACAK"

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, arasında Ulusal Kanal'ın da olduğu gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bozdağ, İsveç'ten bir heyetin Ekim ayında Türkiye'de olacağını söyledi:

- İsveç ve Finlandiya’nın NATO mutabakatı kapsamında FETÖ ve PKK üyelerini Türkiye’ye iade etmelerini bekliyoruz. 5-6 Ekim tarihleri arasında İsveç Adalet Bakanlığı’ndan bir heyet ülkemize gelecek. Bizim bakanlık bürokratlarımız ile iadeler konusunda görüşmeler gerçekleştirilecek. Dışişleri Bakanlığı’ndan bir heyetinde görüşmeler yapmak üzere Finlandiya’ya gideceğini biliyorum. Bizim iade isteğimiz PKK ve FETÖ, DHKP-C başta olmak üzere teröristleri iade kararları vermelerini bekliyoruz. Bizim iadesini istediğimiz kişiler ülkemizde hakkında soruşturma ve kovuşturma olan kişilerdir. İadesini istediğimiz kişilerin İsveç ve Finlandiya’dan ayrılıp ayrılmadığı konusunda bize bilgi verilmedi.


Bozdağ, Amerika'dan da FETÖ elebaşı Gülen başta olmak üzere iadesi istenilen örgüt mensuplarına ilişkin de konuştu. Bakan, "Onlarca klasör gönderdik. Muhataplarımıza ‘Bu dosyalarda delil nedeniyle iade olmazsa hiçbir dosyada iade olmaz’ dedik" ifadelerini kullandı.

Yargı paketi ile ilgili hazırlıkların son aşamaya geldiğini de aktaran Bozdağ, "Arabuluculuğun kapsamını genişletiyoruz. 1 Ocak’tan önce yasalaştırılmasını planlıyoruz" dedi.

# türkiye # amerika # fetö # pkk # terör # isveç # nato # DHKP-C # Bir # dışişleri bakanlığı # ilk # adalet bakanı bekir bozdağ # finlandiya # FETÖ elebaşı Gülen