CIA'dan seçim öncesi dikkat çeken Sedat Peker hamlesi

Amerikan Merkezi Haber Alma Teşkilatı CIA'in organize suç örgütü lideri Sedat Peker’i Amerika’ya götürmek için Birleşik Arap Emirlikleri ile görüştüğü öğrenildi. Amacın seçim süreci yaklaşırken Peker'i Türkiye'ye karşı daha etkin kullanmak olduğu değerlendirildi.

Amerika Birleşik Devletleri, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’i Birleşik Arap Emirlikleri’nin elinden almak istiyor. Aydınlık Gazetesi, CIA’in  Abu Dabi güvenlik ve istihbarat yetkilileriyle görüşmeler yaptığını yazdı.

Türkiye’nin seçim sathına girmesiyle Sedat Peker cephesi yeniden hareketlendi. Peker’in basın danışmanının yakalanarak Türkiye’ye getirilmesi ve Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri ilişkilerinin olumlu seyri Amerika Birleşik Devletlerini harekete geçirdi. Amerikan Merkezi Haber Alma Teşkilatı CIA yetkilileri, Birleşik Arap Emirlikleri makamlarından Sedat Peker’i kendileri teslim etmelerini istedi.

‘CIA PEKER’İN TAM DENETİME ALMAK İSTİYOR’ 

CIA operasyonlarını yakından takip eden kaynaklar, Washington yönetiminin Sedat Peker’i Türkiye seçimlerinde kullanmak istediğini söyledi.

- CIA yetkilileri Peker’le ilgili olarak kısa aralıklarla iki kez görüştü. ABD Peker’i seçim sürecinde kullanmak istiyor. Birleşik Arap Emirlikleri’nde sıkıntı yaşanıyor. Peker’in sosyal medyadan açıklama yapması bir şekilde engelleniyor. Amerika bundan rahatsız. Peker’in istediği gibi sosyal medya üzerinden faaliyette bulunmasını istiyorlar. ‘Peker özgürleşmeli’ talebinde bulunuyorlar. Şu anda Peker’i kontrol eden birkaç istihbarat örgütü var. Hepsinin hesabı ayrı. CIA, Peker’in tam denetimlerinde olmasını istiyor.



CIA’in Sedat Peker’i Amerika’ya götürülmek için yaptığı girişimlerin Türkiye’nin bilindiği kaydediliyor. Organize suç örgütü şefi Sedat Peker, videolarıyla önce bazı bakan ve bürokratları hedef aldı. Sonra çıtayı yükselterek Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yakın çevresine yöneldi. Kaynaklar, “Peker seçime kısa bir süre kala doğrudan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alacak. Zaten seçime iki ay kalayı işaret etti. İktidarı yıpratıp muhalefeti kazandırma taktiği izleyecek. Planlar bu yönde yapılıyor” değerlendirmesini yaptı.

Sedat Peker, ülkeden Balkanlara kaçtı. Türk istihbaratının operasyon yapacağını öğrenen MOSSAD ve CIA bağlantılı Muhammed Dahlan ekibi Sedat Peker’i Fas’a kaçırdı. Ardından da Peker, Birleşik Arap Emirlikleri’ne yerleştirildi.

Peker’in açıkladığı bilgilerin devletin mahrem bilgileri olmasına dikkat çeken kaynaklar, “Peker’e içeriden destek verenler de var. Kıbrıs’ta öldürülen Halil Falyalı’nın arşivinin de Sedat Peker’e ulaştırılmış olduğu anlaşılıyor” bilgisini paylaştı.

# abd # türkiye # cia # erdoğan # sosyal medya # Kıbrıs # aydınlık gazetesi # Birleşik Arap Emirlikleri # Bir # Amerika Birleşik Devletleri # Organize suç örgütü lideri Sedat Peker