Yunanistan'dan Ege'de büyük tahrik: Tahrik İHA'larca belgelendi

Yunanistan, ABD’nin hibe ettiği askeri araçlarla, gayri askeri statüdeki Midilli ve Sisam adalarını silahlandırıyor. Atina’nın hukuk tanımayan eylemi, Türk İHA’larınca bir kez daha belgelendi. Atina ABD ve Fransa’nın desteğiyle adalara yığınak yaparken, uzmanlar Türkiye’nin müdahelesinin kaçınılmaz olduğunu vurguluyor.

ABD ve Batı’nın Türkiye’ye karşı silahlandırdığı Yunanistan, Ege’de bir kez daha suçüstü yakalandı.

Türk İHA’ları, Yunanistan’a ait iki çıkarma gemisini Midilli ve Sisam adalarına ABD silahları sevkederken görüntüledi. Midilli’ye 23, Sisam’a ise 18 taktik tekerlekli zırhlı araç taşındı.

Atina yıllardır bu adalara silah taşıyor olsa da 18 ve 21 Eylül tarihlerinde yapılan son sevkiyatlarda ABD’nin hibe ettiği zırhlı araçların eskileriyle değiştirdiği görüldü.

Uzmanlar, Türkiye’nin, Yunanistan’ın hukuka aykırı eylemlerini belgeleyerek, olası bir harekâtın hazırlığını yaptığını belirtiyor. Uzmanlara göre, Yunanistan’a müdahale kaçınılmaz…

Yunanistan, 1960’lı yıllardan beri, Lozan ve Paris Antlaşması’na da aykırı şekilde 23 adadan en az 22’sini silahlandırdı. Uluslararası hukuka göre, kolluk haricinde hiçbir güç bulunmaması gereken adalar, ABD silahlarıyla donatıldı. Adalarda jet üssünden, mekanize ve topçu birliklere kadar her şey var…

Emekli Hava Kurmay Albay İhsan Sefa, adalardaki Yunanistan kışkırtmasının arkasındaki gücün ABD olduğuna dikkat çekti. ABD’nin, Atlantik’ten koparak Asya ile bağını güçlendiren başlayan Türkiye’yi hizaya sokma çabası olduğunu belirtti.

Türkiye’nin Yunanistan ve ABD’ye uluslar arası arenada sert tepkiler vermesi gerektiğini söyleyen Sefa'ya göre S-400’ler de Ege’de aktif hale getirilmeli.

# abd # türkiye # yunanistan # iha # ege # batı # Bir # son # eylül # Midilli # tahrik # Emekli Hava Kurmay Albay İhsan Sefa # sisam # gayri askeri statü