İsmail Demir’den F-16 açıklaması: “Türkiye alternatifsiz değil Su-35 masaya gelir"

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, F-16’lar ile ilgili “Türkiye alternatifsiz değil” açıklaması yaptı. “Su-35 dahil bütün alternatifler masaya gelir” diyen Demir, Afrika’daki açılıma değindi. 2023 hedeflerini anlattı.

ABD ile F-16 sorununa değindi. S-400’lerin bahane edildiğini söyledi:

- Çıkarılma süreci bizim arzumuz dışında alınmış bir karar. Haksız olduğunu söylüyoruz. S-400'ün F-35 ile aynı argümanda bulunamamasının temeli yok. Burada çok net şekilde art niyetli ve S-400'ün bahane olarak kullanıldığını söyleyebilirim.


Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, CNN Türk canlı yayınına katıldı. Demir, Türkiye’nin F-16’ları devreye alabilecek yeteneği olduğunu söyledi:

- Elimizdeki F-16'ları modernize etmekle ilgili son derece iddialıyız. ABD hiçbir şey vermese bile F-16'ları devreye alabilecek yerli sistemleri üzerine koyma kabiliyetimiz var.


İsmail Demir, F-16’lar ile ilgili “Türkiye alternatifsiz değil” açıklamasını da yaptı. “Su-35 dahil bütün alternatifler masaya gelir” dedi:

- F-16 meselesine baktığımızda önce kendi uçaklarımı MMU, KIZILELMA'yı dört dörtlük devreye sokmam lazım. MMU hazırlamak ve en iyi kabiliyetlerle donatmak. HÜRJET'i muhtelif kabiliyetleri yerine getirecek şekilde devreye almak. İkincisi F-16 olmazsa ne olur benim birinci planım bu. Türkiye alternatifsiz değildir diyoruz. Su-35 dahil bütün alternatifler masaya gelir.


Savunma Sanayi Başkanı, Afrika açılımına da değindi. Güney Afrika’da savunma fuarına katıldıklarını hatırlattı:

- Türkiye'nin açılımı devam ediyor. Türkiye'nin Afrika açılımı önemli. Güney Afrika teknoloji açısından önde olan ülke olarak görünüyor. Fuarda olmamız önemli. Çok olumlu gelişmeler oldu. Güney Afrika makamları, fuara katılanlar ve Afrika ülkeleri artan ilgi seviyesi gösterdiler.


İsmail Demir, Türkiye’nin savunma sanayide 2023 hedeflerini de anlattı:

- GÖKBEY helikopterimiz uçuşlarını yaptı çok yoğun testlerden geçti. İlk teslimatımızı jandarmamıza yapacağız. Çok sayıda müşteri var. Hızla üretim zincirini tamamlayıp teslimatını sürdüreceğiz. Atmaca füzelerimiz yerli motorla uçmaya başlayacaklar.
# abd # türkiye # afrika # f-16 # s-400 # Bir # ilk # son # Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir