Akar'dan Yunan bakana Meis adası tepkisi: "Yüzme bilmek işlerine çok yarayacak"

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan Savunma Bakanının Meis Adası'ndaki sözlerine tepki gösterdi. Bakan Akar, "Aferin, son zamanlardaki provokatif tavırlarına bakınca yüzmeyi unuttular zannetmiştik. Bu kafayla giderlerse yüzme bilmek işlerine çok yarayacak gibi" ifadelerini kullandı.

ABD destekli kışkırtma girişimleri içinde olan Yunanistan son olarak Meis adasını hedef alan açıklamalar yaptı. Kışkırtıcı ifadelere Türkiye'den tepki gecikmedi.

"YÜZMEYİ UNUTTULAR ZANNETMİŞTİK"

Yunanistan Savunma Bakanı Panagiotopulos, Antalya'nın Kaş ilçesini işaret ederek, “Ne diyorsunuz? Denize atlayıp karşıya yüzerek gidip geleyim mi? Sadece 2 mil... Bakalım ne olacak?” demişti. O sözlere tepki gösteren Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "yüzmeyi unuttular zannetmiştik" dedi:

- Aferin, son zamanlardaki provokatif tavırlarına bakınca yüzmeyi unuttular zannetmiştik. Bu kafayla giderlerse yüzme bilmek işlerine çok yarayacak gibi.Tüm iyi niyetli çabalarımıza rağmen Yunanistan’ın bazı siyasileri, provokatif eylem ve söylemlere devam ediyorlar. Türkiye’yi karalamak için türlü yollara başvuruyorlar. Akılla, mantıkla, hukukla izahı olmayan mesnetsiz iftiralarla kendilerini gülünç duruma düşürüyorlar.Biz sorunların çözümü için kendilerini ısrarla görüşmeye çağırırken onlar ısrarla diyalogdan kaçıyorlar. Hem böyle yapıyorlar hem de diyalogdan kaçan tarafın Türkiye olduğu yalanını söylüyorlar.


Hürriyet Gazetesi'ne konuşan Bakan Akar, Yunaistan'ın Türkiye'yi sürekli NATO, AB, ABD gibi üçüncü taraflara şikâyet ettiğine de dikkat çekti.

"YAYILMACILIK YAPAN KENDİLERİ"

Bakan Akar Yunanistan'ın gayri askeri statüdeki adaları silahlandırmasıyla ilgili yayılmacılık yaptıklarını kaydetti:

- Anlaşmalara aykırı şekilde gayri askeri statüdeki adaları silahlandırıyorlar. Bu durum bize hem meşru müdafaa hakkı doğurmakta hem de adaların egemenliğini tartışmalı hale getirmekte. Bunu söylediğimiz zaman egemenliklerini tehdit ettiğimiz yaygarasını koparıyorlar.Yayılmacılık yapan kendileri. Meis için 40 bin kilometrekare yetki alanı isteyen kendileri. Sahte tehdit algısıyla beyhude bir silahlanma gayretinde olan kendileri.

"YUNANİSTAN TARİHTEN DERS ALMALI"


Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan tarihten ders alması gerektiğini bir kez daha vurguladı:

- Bir asır önce başkalarına güvenerek girişilen maceranın sonuçlarının ne kadar ağır olduğunu, bu işgal girişiminin Yunan halkı tarafından dahi kabul edilmediğini, hatta bu işgal girişiminden sorumlu üç başbakan, iki bakan ve başkomutanlarının idamla cezalandırıldığını unutmamalı. Tarihten ders almalı. Sabırla uzattığımız dostluk elini tutmalı.


Öte yandan Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ise Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda Türkiye'nin Yunanistan'ı savaşla tehdit ettiğini öne sürmüştü.

Türk heyeti, ''Türkiye'yi Doğu Akdeniz, Orta Doğu ve Kafkaslar'ı istikrarsızlaştırmakla'' suçlayan Yunan Başbakan'ın sözlerini BM Genel Kurulu'nda değerlendirdi. Miçotakis'in ifadelerine "Gerçeklerin çarpıtılmasının ve Türkiye düşmanlığının bir başka örneği'' olduğu yanıtı verildi.

# abd # türkiye # yunanistan # antalya # doğu akdeniz # Kafkaslar # nato # Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar # ab # Bir # Kaş # Meis adası # orta doğu # son # Birleşmiş Milletler Genel Kurulu # Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis # yunanistan savunma bakanı # gayri askeri statü