Yurt dışına çıkış harcına zam

Yurt dışına çıkış harcında düzenlemeye gidildi. Türkiye Cumhuriyeti Pasaportu ile yurtdışına çıkış harç bedeli 50 TL’den 150 TL’ye çıktı.

Resmi Gazete’de yayımlanan kararla 2021 yılında 50 TL olarak satılan yurt dışına çıkış harcı 150 TL oldu.

Yeni rakam bugünden itibaren geçerli olacak.

Harç bedeli havalimanlarının yanı sıra İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden mobil olarak da ödenebiliyor. Kararın yayımlanmasından önce alınmış olan harçlara fark uygulanmayacak.

Resmi Gazete’de yayınlanan kararda “8/3/2007 tarihli ve 5597 sayılı Yurt Dışına Çıkış Harcı Hakkında Kanun ile Çeşitli Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun 1 inci maddesinde yer alan harç tutarı 150 Türk Lirası olarak yeniden belirlenmiştir.” İfadeleri yer aldı.

Bigalı'nın bayrakları hep dalgalanıyor Yurt Hatay'dan Kuzey Kıbrıs'a seferler başlıyor Yurt Sakarya'da öğrencilerden 'Çanakkale' klibi Yurt Adnan Menderes'in son mektubu yapay zekayla seslendirildi Yurt "Çiftçi Kan Ağlıyor!" Yurt Konyalı çiftçiden mazot isyanı! Yurt Buharkent'te taze incir festivali Yurt Ege Üniversitesi sağlık çalışanları hâlâ ödeme alamadı Yurt Galata Köprüsü depreme hazırlık için bakıma alınıyor! Yurt Türkiye şehitlerini uğurladı! Yurt İstanbul depreme nasıl hazırlanmalı? Yurt Sakarya'da büyük çiftçi buluşması Yurt