Hatay'dan Kuzey Kıbrıs'a seferler başlıyor

Hatay’ı ticaret, turizm merkezi yapabilmek ve tanınırlığını arttırmak için planlanan Hatay Deniz Otobüsü projesi hayata geçmeye hazırlanıyor. HADO ile kentte turist sayısının artması, sosyal ve kültürel hayatın canlanması ve ekonomik olarak da ülkeye katkı sağlanması hedefleniyor.

Denizden daha iyi faydalanabilmek ve Akdeniz’i canlandırmak adına planlanan Hatay Deniz Otobüsü projesi Mayıs ayında hayat geçecek. HADO seferleri ise ilk aşamada 100 bin yolcu hedefleniyor.

İlk aşamada Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne yönelik seferler düzenlenecek. Projede Hatay'a gelen turist sayısının artması ve ticari hayatın canlanması hedefleniyor. Önümüzdeki süreçte ise doğrudan ticari alanda seferlerin yapılması öngörülüyor.

HADO projesiyle Türkiye'nin doğu- batı ekseninde ulaşım koridoru oluşturmasının amaçlandığını söyleyen Hatay Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Ok, “Akdeniz'de Türk bayrağını stratejik olarak dalgalandırılmasını istiyoruz” dedi:

- KKTC'de yaklaşık 100 bin civarında Hataylı var. Liman ile dini turizm amacıyla Hatay'a gelenler olacak. KKTC'nin ekonomisine de katkı sağlanacak. Mağusa Limanı tarihi bir liman. Eski güzel günlerine dönmesi için Kapalı Maraş'ın tamamen açılmasını bekliyoruz

HADO ile Kıbrıs ve Beyrut, barış sağlanırsa da Libya ile Suriye'ye; Türk ve KKTC bayraklı gemilerle yolcu taşınması hedefleniyor.

HADO’nun Deniz Hudut Kapısı ilan edilmesi için de gerekli adımlar atıldı. HADO Kısa bir süre içinde de Deniz Hudut Kapısı olma vasfına kavuşacak. Bu sayede uluslararası deniz ulaşımı hayatımıza girmiş olacak.

# türkiye # türk # hatay # KKTC # Kıbrıs # Deniz # turizm # batı # beyrut # kuzey kıbrıs # hado # hatay deniz otobüsü