Uzmanlardan NATO'nun genişlemesine hayır çağrısı

Türkiye'yi ve bölge ülkelerini tehdit eden NATO doğuya genişleme politikasını sürdürüyor. NATO'nun bu hamlesine karşı çıkmayan hükümet, terör örgütlerine desteği ile bilinen İsveç'in tam üyeliği konusunda da temaslarda bulunuyor.

Doğu Akdeniz, Ege'de namlularını Türkiye'ye çeviren, bölge ülkelerini kuşatmak isteyen NATO'nun doğuya genişleme planı sürüyor. Türkiye ise kendisini de tehdit eden bu plana desteğini sürdürüyor.

NATO'nun son adımı İsveç ve Finlandiya'nın tam üyeliğini gündeme getirmek oldu. Türkiye başta iki ülkenin üyeliğine karşı çıktı ancak yapılan görüşmeler sonucu bu karardan vazgeçti. İki ülkeden de terör örgütlerine destekten vazgeçmesini istedi ve bir mutabakat imzaladı.

İsveç'in terör örgütü PKK/YPG'ye desteği herkes tarafından biliniyor. Uzmanlar, teröristlerin iadesi konusunda bile hâlâ adım atmayan İsveç'in bu tutumunu sürdüreceği görüşünde.

Türkiye'nin elinde tarihi fırsat olduğunu vurgulayan uzmanlar, özellikle İsveç'in NATO'ya üyeliğine "hayır" demenin ABD'ye hayır demek olduğuna dikkat çekti.

# pkk # nato # isveç # finlandiya