ABD halkının yüzde 60'ı Biden'ı istemiyor

Artan yoksulluk, gıda ve enerjideki hızla yükselişe rağmen Ukrayna'ya yapılan yardımlar ABD'de hükümete olan güveni sarstı. Reuters/Ipsos ortaklığıyla yapılan ankete göre Amerikalıların yüzde 60'ı ABD Başkanı Joe Biden'i istemiyor.

Ukrayna üzerinden Rusya'ya açtığı savaş Joe Biden'a olan halk desteğini düşürdü. 1 milyon evsizin karnını doyurmak yerine parasını Ukrayna'ya akıtan Biden'e güven azaldı.

Reuters/Ipsos ortaklığıyla yapılan ankete göre ABD halkının yüzde 60'ı Biden'e ve politikalarına karşı. Ankete göre ofisinde ve evinde "gizli belgeler" çıkan Biden'a halk desteği yüzde 40'ta kaldı.

80 yaşındaki Joe Biden'in 2024 için resmi adaylığını 7 Şubat'ta yapacağı Ulusun Birliği konuşmasının ardından ilan etmesi bekleniyor.

Yine aynı ankete göre katılanların yüzde 20'si yeni Temsilciler Meclisi Başkanı Cumhuriyetçi Kevin McCarthy'e destek veriyor. Cumhuriyetçilerin ön seçim anketinde ise Başkanlık adaylığında eski Başkan Donald Trump önde görünüyor.

Trump adaylık yarışında en yakın rakibi olan Florida Valisi Ron DeSantis'den 17 puan önde. Ankete göre Cumhuriyetçiler 2024 adaylığı için yüzde 48 ile Trump'ı destekliyor.

# joe biden