ABD'den Kırım kışkırtması

ABD, Ukrayna üzerinden yeni bir oyuna hazırlanıyor. Kiev yönetimini Rusya'ya bağlanan Kırım'a operasyon için hazırlıyor. Pentagon, "Kırım Kiev'ndir" diyerek Ukrayna'nın Kırım operasyon düzenlemesine destek olacaklarını açıkladı.

Atlantik, Ukrayna üzerinden Rusya'yı tahrik etmeye çalışıyor. Kiev'i Kırım'a operasyona sürüklüyor.

ABD'DEN KİEV'E KIRIM'A OPERASYON SİNYALİ 

Rusya'ya bağlanan Kırım'a operasyon açıklamaları önce Kiev yönetiminden geldi. Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov'un, ABD'nin verdiği silahlarla Kırım'a operasyon yapacaklarını söyledi. Pentagon bu açıklamaların üzerine Kırım'a operasyona yeşil ışık yaktı:

- Ukraynalıları her ne araç veya silah kullanırsa kullansın topraklarını geri alma konusunda destekleyeceğiz. Bunu başından beri ifade etmekten geri durmadık. Kırım Ukrayna'nın bir parçasıdır. Bunu başından beri açıkça ifade ettik

Açıklama Pentagon Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh'den. Kırım'ın Ukrayna'nın olduğunu savundu, operasyonu destekleyeceklerini söyledi:

- Eğer Kırım'a operasyon düzelemeye karar verirlerse bu karara kendi aralarında varacaklardır. Orası ülkelerinin, Rusya tarafından 2014'te yasa dışı olarak işgal edilmiş bir parçasıdır. Orayı geri alma hakları var.

Pentagon sözcüsü Kırım'a yönelik bir operasyon olduğunda Ukrayna ordusuna silah yardımı yapacaklarını da belirtti.

# abd # Ukrayna