ABD'nin Asya Pasifik planları çatırdıyor:Avusturalya'dan Çin'e işbirliği mesajı

Asya-Pasifikte tansiyon yüksek.. Avrasya güçlerini çevreleme hamlelerine Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nin askeri önlemleri sürerken ABD'nin ortaklarından Avusturalya'dan dikkat çeken bir ses yükseldi.

Çok kutuplu dünyada jeopolitik savaşın yeni adresi Asya-Pasifik.. Bölge gergin. ABD'nin Japonya ile "Keskin Kılıç" tatbikatı sürüyor.

Pentagon'un kışkırtıcı adımlarına karşı Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti tetikte.

ABD'nin Asya-Pasifik eylemlerini işgal girişimi olarak kabul eden Pyongyang yönetimi, Japon Denizi'nde füze denemesi yaptı.

Güney Kore, kısa menzilli balistik füzelerden birinin sınırları içerisinde isabet ettiğini söyledi. ABD ile askeri hazırlık yapıldığını duyurdu.

KDHC de uyarılarını sürdürdü. ABD ve ortaklarının menzillerinde olduğunu belirtti.

Askeri sahada sıcak gelişmeler yaşanırken Avusturalya'dan gelen açıklama gündem oldu.

ABD'nin bölgesel ittifaklarından Avusturalya tedirgin. Avustralya Savunma Bakanı Richard Marles, ülkesinin ABD'nin güvenlik garantörlüğüne güvenemeyeceğini söyledi.

Bakan, Sidney Enstitüsü'nde bölgedeki son durumu değerlendirdi. "Avustralya artık daha fazla ABD'ye sırtını yaslyamayaz" dedi.

Avusturalya bölgedeki istikrarsızlıktan da rahatsız. ABD'nin Çin'i kuşatma planlarına karşı Pekin'e diyalog mesajı gönderdi. Savunma Bakanı Marles, Çin ile işbirliği yapmak istediklerini açıkladı.

# abd # Güney Kore # KDHC # japonya