Ekvador Ginesi’nde Avrasyacı aday yeniden seçildi

Afrika’nın en zengin petrol ülkesi Ekvador Ginesi’nde Atlantik cephesinin seçim manipülasyonları, istihbarat oyunları işe yaramadı. Yönünü Avrasya’ya dönen Teodoro Obiang Nguema Mbasogo yeniden seçildi.

Batının petrolüne göz diktiği Evkator Ginesi'nde halk seçimini yaptı. Afrika'nın en zengin ülkesinde Cumhurbaşkanlığını bir kez daha Teodoro Obiang Nguema Mbasogo kazandı.

Başta İspanya ve Fransa istihbaratları olmak üzere Batının seçim süreci boyunca Obiang karşıtı çalışma yürüttü. Obiang'ın karşısına adaylar koydu. Ülke içerisinde kaos çıkarma planı yürüttü. Tüm bunların nedeni 43 yıldır iktidarda olan Obiang'ın Çin ile kurduğu güçlü ilişkiler. Bu yüzden son 20 yıldır hem içeride hem dışarıda Batının saldırısı altında. Ancak Ekvator Ginesi saldırılara misliyle karşılık veriyor. Obiang'ın zaferi de bu yanıtlardan biri oldu.

Atlantik Cephesi'nin hedefindeki bir diğer Afrika ülkesi Kongo Demokratik Cumhuriyeti... Orta Afrika'nın stratejik ülkesinde batı destekli terör örgütlerine karşı Doğu Afrika ülkeleri birleşti. Angola, Kongo, Ruanda, Burundi ve Kenya ateşkes kararı aldı. Çatışmaların durdurulması anlaşmasına imza attı.

Afrikalı Liderler, 23 Mart Hareketi'nin işgal ettiği yerlerden çekilmesine ilişkinde uzlaşıya vardıklarını açıkladı. Cuma gününe kadar süre tanındığı açıklandı. M23 çek anlaşmaya uymaz ve çekilmezse bölgeye Kenya, Uganda ve Burundi askeri birlikleri gönderilecek. Doğu Afrika Topluluğuna bağlı üç ordu birlikte görevi yapacak.

# Ekvator Ginesi # afrika # çin # Kongo Demokratik Cumhuriyeti