Rusya'dan sabotaj açıklaması:"Türkiye gaz hattına sabotaj girişimini engelledik"

ABD’nin güdümündeki Ukrayna, bir kez daha Rus gazını hedef aldı. Rus doğal gazını Türkiye ve Avrupa'ya taşıyan doğal gaz boru hattına yönelik sabotaj girişimini Rusya önledi.

Ukrayna güçlerinin, doğal gaz boru hattına sabotaj girişimini Rus istihbaratı engelledi.

Rusya Federal Güvenlik Servisi’nden yapılan açıklamada, "Ukrayna gizli servislerinin Türkiye ve Avrupa'ya enerji kaynakları transferinde kullanılan Güney Akım boru hattına düzenlemeyi planladıkları sabotaj ve terör eylemini engelledik." İfadelerine yer verildi.

Açıklamada, sabotaj girişiminde ve bu girişimin finanse edilmesinde rolü olan Rusya vatandaşlarının da gözaltına alındıkları kaydedildi.

FSB’nin düzenlediği operasyonda 4 mıknatıslı mayın, 4 kilogram plastik patlayıcı, bir dizi fünye ile Ukrayna gizli servisi elemanlarıyla yapılmış yazışmaları içeren iletişim araçların ele geçirildiği bildirildi.

Güney Akım, Rus gazını Bulgaristan üstünden Avrupa'ya ulaştırması için tasarlanmış projeydi. Ancak bu projenin yerini TürkAkım aldı. Güney Akım için Rusya'da inşa edilen altyapı da TürkAkım boru hattı için kullanılmaya başlandı.

Öte yandan Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, doğal gaz boru hatlarını hedef alan terör eylemlerine yönelik güvenlik tedbirlerinin artırılacağını söyledi. Peskov, “Böyle bir gereklilik mevcut, zira potansiyel bir tehdit var” dedi.

# Ukrayna # rusya # Rus doğal gazı # dimitri peskov # Rusya Federal Güvenlik Servisi # sabotaj