Rusya tahıl anlaşmasını askıya aldı

Rusya Savunma Bakanlığı, tahıl anlaşmasının askıya alındığını duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklamada, Kiev’in İngiliz uzmanların katılımıyla Karadeniz Filosu gemilerine ve tahıl koridorunun güvenliğini sağlayan sivil gemilere terör eylemi yaptığı belirtildi.

Kiev tahıl anlaşmasına uymadı, Moskova anlaşmaya katılımı durdurdu.

Ukrayna'nın Karadeniz Filosu gemilerine ve tahıl koridorunun güvenliğini sağlayan sivil gemilere karşı düzenlediği terör eylemi üzerine Rusya, tahıl anlaşmasını askıya aldığını açıkladı.

Rusya Savunma Bakanlığı önce Ukrayna'nın saldırılarına ilişkin açıklama yaptı.

Ukrayna'nın, ilhak edilen Kırım'daki Sivastopol kentinde bulunan Rus savaş ve sivil gemilerine yönelik saldırı düzenlediği, saldırıda çok sayıda insansız hava aracının kullanıldığı ve bunların tamamının yok edildiği belirtildi.

Saldırııya uğrayan Karadeniz Donanması gemilerinin, tahıl anlaşması kapsamında oluşturulan koridorun güvenliğinin sağlanması sürecinde yer aldığı ifade edildi.

Bakanlık'tan daha sonra takıl koridoru açıklaması geldi. Açıklamada, "Terör eylemini göz önünde bulundurarak, Rus tarafı Ukrayna limanlarından tarım ürünlerinin çıkışına ilişkin anlaşmaların uygulanmasına katılımını askıya aldı.” ifadeleri kullanıldı.

# rusya # tahıl anlaşması