FETÖ kumpası Balyoz davası yeniden görülüyor

FETÖ kumpası olan Balyoz Davası'nda Yargıtay'ın verdiği bozma kararı sonrası 7 sanık için dava yeniden görüldü. Davada savunma yapan Eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, ''Hakimlerin varlığını göstererek, yurttaşların gelecek umutlarını yeşertmesini dilerim.'' dedi. Davanın bir sonraki duruşması 18 Şubat'a erteaclendi.

FETÖ kumpası Balyoz davası yeniden görülüyor

FETÖ'nün Balyoz kumpasından beraat eden 7 sanık hakkındaki kararın Yargıtay tarafından bozulmasının ardından, açılan yeniden yargılama davasında ilk duruşma görüldü.

Davada savunma yapan Eski 1. Ordu Komutanı emekli OrgeneralÇetin Doğan ''Hakimlerin varlığını göstererek, yurttaşların gelecek umutlarını yeşertmesini dilerim'' dedi:

- Bu aşamada vereceğiniz karar 28 Şubat Kumpası ile hüküm giymiş benim için maddi yönden bir değişiklik yaratmayacaktır. Ancak gerek benim ve gerekse ülkemizde yaşayan laik, demokratik, sosyal hukuk devletine gönül verenler için çok önemli bir yeri olacaktır. Ülkemiz alacakaranlık kuşağından aydınlığa geçiş sürecinin zorlu mücadelesi içerisindedir. Sayın mahkemenizce yeniden görülmek üzere getirilen bu davanın sonucu, ülkemizin yaşadığı tarihi süreçte önemli bir kilometre taşı olacağına inanıyorum.

Emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın avukatı Hüseyin Ersöz de davayla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. ''Balyoz Davası’, Orta Çağ karanlığını, Engizisyon Mahkemelerini akıllara getirir. Yargıtay'ın verdiği “Bozma Kararı” tamamen siyasidir.'' ifadelerini kullandı.

Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz da sosyal medya hesabından ''11 yıl sonra kumpası sürdürmek için sahte belge üretmeye bile gerek duyulmuyor! Utanç verici!'' paylaşımında bulundu.

Çetin Doğan'ın savunmasını tamamladığı davanın bir sonraki duruşması 18 Şubat'a ertelendi.

# fetö # Balyoz # balyoz davası # orgeneral # fetö balyoz davası # fetö dava # Çetin Doğan # Orta Çağ # tümgeneral