Kadına şiddete karşı 4. eylem planı

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede 4’üncü Ulusal Eylem Planı tanıtıldı. Plan, 5 ana hedef, 28 strateji ve 227 faaliyet şeklinde hazırlandı. 5 yıl geçerli olacak plana göre şiddetle mücadele mevzuatı gözden geçirilerek etkin şekilde uygulanacak. Koruyucu hizmetlerin etkinliği de artırılacak.

Kadına şiddete karşı 4. eylem planı

Kadına yönelik şiddetle mücadelede yeni döneme girildi.

Türkiye, eşcinselliği dayatan, kadını küçülten İstanbul Sözleşmesi’nden çıktı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4’üncü Ulusal Eylem Planı'nı açıkladı.

- Ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesine dair 6284 sayılı kanunun yürürlüğe girmesi, bu doğrultudaki en önemli dönüm noktasıdır. Bizim kadına yönelik şiddetle mücadelemiz İstanbul Sözleşmesi'yle başlamadığı gibi bu sözleşmeden çekilmeyle de bitecek değildir.

5 yıllık planda 5 ana hedef ve 28 strateji bulunuyor. İlk hedef, şiddetle mücadele mevzuatının gözden geçirilmesi ve etkin uygulanması olarak belirlendi. Konu ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

Dördüncü hedef toplumsal farkındalığın artırılması olarak planda yer aldı. Beşinci hedef ise verilerin toplanması ve istatistiklerin yorumlanması olarak kaydedildi.

Konu ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:

- Özel sektörün kadına yönelik şiddetle mücadelede aktif rol alması, medyanın sorumlu ve etik yayıncılık anlayışı için çalışmalar yürütülecektir. Yerel düzeyde 81 ilde kadına yönelik şiddet risk haritalarının tamamlanması stratejik hedefler arasında yer alıyor. Veri bankasındaki bilgilerin yorumlanmasıyla failler ile hükümlüler için araştırma yapılması gibi 28 faaliyete yer verilmektedir.

- 7 ilimizde 9 yeni kadın konuk evi daha açılacaktır. Şiddet faillerinin ve şiddet uygulama ihtimali olan bireylerin öfke kontrollerinin sağlanabilmesine yönelik eğitimlere başlıyoruz.

# erdoğan # açıklama # cumhurbaşkanı # İstanbul Sözleşmesi # mevzuat