''Fethullah Gülen hakkında Kırmızı bülten çıkarılacak''

''Fethullah Gülen hakkında Kırmızı bülten çıkarılacak''

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD’de yaşayan Fethullah Gülen’in iadesine ilişkin, "Mahkeme kararları var. Adalet Bakanlığı kırmızı bülten yayınlayacak. Daha sonra süreç hukuki belgeler üzerinden işleyecek" dedi.

Bakan Çavuşoğlu gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin ’Fethullah Gülen’in yeşil pasaportunun iptal edilmesi söz konusu. Bu konuda ABD Dışişleri Bakanlığı’na müracaatta bulunacak mısınız?’ sorusu üzerine Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Bu işlemler tamamlandı zaten. Pasaport iptal edildi. Dışişleri Bakanlığımız bu tür durumlarda zaten hangi ülke olursa olsun, işlemlerle ilgili gerekli bilgiler veriliyor. Pasaport iptal olduktan sonra da ABD’ye bilgi verildi" dedi.

"Bu sahte beyanla ilgili bundan sonraki süreç ne olacak. ABD’nin uluslararası hukuka göre ne yapması gerekiyor?" sorusu üzerine ise Bakan Çavuşoğlu "Mahkeme kararları var. Adalet Bakanlığı kırmızı bülten yayınlayacak. Daha sonra süreç hukuki belgeler üzerinde işleyecek" diye konuştu.

’İadesi gerekiyor mu?’ sorusunu ise Bakan Çavuşoğlu,"Tabii ki iade edilmesi gerekiyor. Zaten aramızda da anlaşma var. Hepimizin üye olduğu uluslararası hukuk ve sözleşmeler var. ABD ile de hem anlaşmamız, hem de işbirliğimiz var" diye yanıtladı. ’Türkiye’deki süreç ne olacak.

’ABD’nin iade etmeme gibi bir durumu yok mu?’ sorusunu ise Bakan Çavuşoğlu "Bunu Adalet Bakanımıza soracaksınız. Yargı süreciyle ilgili sorulara kendisi cevap verecektir. Siz olduğu şartta dediniz, ben de olduğu şartta kime soracağınızı söyledim" diye konuştu.

İHA

# abd # fethullah gülen # Mevlüt Çavuşoğlu # cemaat # paralel yapı # f-tipi # kırmızı bülten